Zanka

Adnan Bali’nin İş Bankası Genel Müdürlüğü’nden ayrılacağına yönelik haberler, biri ağızdan doğrulandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bali, kararın sürpriz değil 35 yıl kuralıyla ilişkili olduğunu söyledi…

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Genel Müdürlük görevini, mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağını açıkladı.

Bankanın 35 yıl kuralını hatırlatan Bali ''35 yıl kuralı işledi. görevden ayrılmam sürpriz değil. Böyle bir kural olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum" dedi.

Adnan Bali, kendi koltuğu için Hakan Aran’ı da işaret etti ve “Genel Müdür Yardımcımız Hakan Aran'ın bu göreve son derece layık olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarını takdir ediyorum. Tabi bu benim fikrim'' ifadelerini kullandı.

ADNAN BALİ KİMDİR?

1962 Gaziantep İslahiye doğumlu 58 yaşındaki Adnan Bali, İş Bankası A.Ş’nin 16. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Türk bankacıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu Bali, bankacılık sektöründe çeşitli kademelerde görev aldı.

1986 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Adnan Bali, Fon Yönetimi Müdürlüğü’nde 1994 yılında Müdür Yardımcısı, 1997 yılında Grup Müdürü olarak görev yaptı. 1998 yılında ise Fon Yönetimi Müdürü olarak atandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver