Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü’nde bir süredir Yiğiner- Ağcabağ arasında devam eden başkanlık yarışı, hafta arası, yönetimin Temmuz ayı içerisinde kongre kararı alması ile şekil değiştirdi. Yiğiner kanadından böyle bir karar alınacağı bilgisi kulağımıza geliyordu. Alınan kararı bazıları farklı okusa da, Genel Kurul kararı alınmasında ki en büyük amaç Mehmet Yiğiner’in güç tazelemesi, ben buradayım mesajı vermesi.

Ankara’da Ankaragücü ile ilgili haber konusunda iki kişinin yeri ayrı. Biri tribünden, aramızdan çıkan Orhan Sal, diğeri de Viralspor’da başarılı haberlere imza atan Metiner Erdem. Ülkenin başkentine ait bir Basın ve Medya gücü olmaması sebebiyle sağlıklı bilgiye ulaşmak zor.Bu iki isme teşekkür etmek hepimizin borcu.Hem Metiner Erdem’in Mehmet Yiğiner ve Metin Akyüz’le yaptığı röportajı hem de bizim ulaştığımız bilgileri harmanlayarak Zanka Medya olarak alınan kongre kararı ve Başkanlık yarışı ile ilgili olarak bildiklerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz

  

Başkan Mehmet Yiğiner bayramdan sonra mevcut yönetim kurulunu toplayarak herkesin görüşünü aldı. Yöneticilerin büyük kısmı Yiğiner’e destek verirken, bazı isimlerin artık görev almak istemediklerini söyledikleri bilgisini daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. Hep söylediğimiz bir gerçek var. Başkan Yiğiner, Ankaragücü’nün sorunları ile hep baş başa bırakıldı. Bir ikinci ya da üçüncü isim olmadı başkana destek çıkan. Yönetim içinden bazı isimler bize bunun Başkanın tercihi olduğunu, kendilerine fırsat verilmediğini söylese de, açıkçası Yönetim Kurulu üyelerinin Süper Lig takımının ağırlığını kaldıracak güçte olmadıkları gerçeği ortada. Yiğiner sırf kendisine yakın diye eş dosttan oluşan bir yönetim kurulu oluşturdu. Muhtemelen kendisine sorsak şu anda kendiside bundan hoşnut değildir. Bunu anlamış olmalı ki Genel Kurul kararı aldı ve yeni bir yönetim kurulu için start verdi.

Mevcut yönetim içerisinden, Yiğiner’in yeni yönetimi içerisinde kimler yer alır bunu o gün gelince göreceğiz. Başkan, para verecek arkadaşlarla devam edeceğiz, bundan sonra para vermeden yöneticilik yok diyerek aslında niyetini belli etmiş. Metiner Erdem’e verdiği röportajda Kongrede aday olduğunu ve güçlü bir yönetim kuracağını söylemiş. Bununla ilgili Yiğiner’in çalışmaları olduğunu, özellikle Mansur Yavaş ve MKE Kurumu ile birlikte bir Yönetim Kurulu Listesi yapma hevesinde olduğu biliyoruz. Seçim döneminde rakibini desteklediği için Mansur Bey’in kırgın olduğu, Yiğiner’in arayı yumuşatmak için büyük çaba sarf ettiği de gelen bilgiler arasında. Yönetime alacağı isimlerden alacağı para ve Altay’ın Fenerbahçe’ye satışından gelecek para ile ilk aşamada ihtiyacı olan 30 milyon nakit sorununu çözecek olan Yiğiner, bu yüzden transfer yasağını kaldıracaklarını rahatlıkla söyleyebiliyor. Rakibi Murat Ağcabağ’a teklifini de yeniliyor. Yiğiner’in kongrede aday olmamak için tek şartı Ağcabağ ve ekibinin Kulübün resmi hesabına 35 milyon yatırması.

  

Yiğiner’in ilk günden beri hep yanında yer alan ve taraftarla-kulüp arasında iletişimi kuran Metin Akyüz, Temmuz ayında yapılacak kongrede artık yeni yönetimde yer almayacağını açıkladı. Başkan verdiği röportajda Metin Akyüz’ün üzerine çok gelindiğini ve yorulduğunu söylese de Metin Akyüz’ün, maddi sebeplerden dolayı görev almayacağı söyleniyor. Özellikle taraftar gruplarının büyük kısmının Ağcabağ tarafında yer alması ve gruplarla Yönetim arasında iplerin kopması da Akyüz’ün görevi bırakma sebeplerinden biri. Gözler şimdi Yiğiner’de.Metin Akyüz’ü ikna eder mi diye soranlara, ulaştığım bilgiyi paylaşayım.Yiğiner, Akyüz’ü yeni oluşturacağı yönetimde düşünmüyor.

Murat Ağcabağ kanadında neler oluyora gelirsek.Kendisini eleştirenlerin en büyük sebebi net açıklama yapılmaması. Murat Ağcabağ Başkanlığa aday diye kesin bir açıklama yapılmaması bana göre de bir hata. Murat Ağcabağ’ın niyetinin ciddi olduğunu yakın çevresi biliyor. Ancak taraftar üzerinde bir etki yaratmak istiyorsa ciddi olduğunu camiaya inandırması gerekiyor. Hafta içi bir programa çıkacağı ve bütün konularda açıklama yapacağı söylenmişti. Ne oldu, niye vazgeçildi bilmiyorum. Kendisine yakın güvendiğimiz kaynaklar Teknik direktör ve sponsorluk dâhil her anlamda hazır oldukları bilgisini bizlerle paylaşıyor ama dediğim gibi kendisi resmi olarak bir açıklama yapmadıkça her geçen gün etkisini azaltıyor.

Diğer yandan Osman Gazi Kandaş’ın Perşembe günü akşamından itibaren sosyal medya hesaplarından Ankaragücü Başkanvekili ibaresini kaldırması, Yiğiner ile Kandaş’ın yollarını ayırdığının göstergesi oldu bize. Bir süredir Yiğiner ve Ağcabağ dışında bir isim Başkan olsun diyenlerin adayı Osman Gazi Kandaş oldu. Kendisi çok istemese ikna etmeye çalışanların ısrarı üzerine Kandaş’da zemin yoklamaya başladı. Hem Kandaş’a hem de Ağcabağ’a yakın Sadık Soylu ve Gürkan Büyükkaralı’nın da Yiğiner Yönetimi ile ipleri attığı göz önüne alındığında, Ağcabağ, Kandaş arasında bir görüşme gerçekleşebilir. Her ne kadar Yiğiner, Metiner Erdem’e Osman Gazi Kandaş’ın adaylığı için Osman da para yok dese de, Kandaş’ın gerek siyasi gerekse maddi olarak bu görevi yerine getirecek gücü var. Benim şahsi görüşüm Ağcabağ ile Kandaş’ın bundan sonra beraber hakaret edebileceği.

Gelelim Genel Kurula. Temmuz ayı içerisinde yapılması beklenen kongre 20-21 Temmuz’da olacak gibi gözüküyor. Kulüp aidatlarını yatırmayan üyelerin üyeliklerinin silindiği söyleniyor. 900 kişiye yakın bir delegenin katılacağı Genel Kurulun nerede yapılacağı da birkaç gün içerisinde açıklanacak. Üyelikleri silinen isimler arasında çok sevdiğimiz bir eski Başkanımızın olduğunu öğrendik üzüldük. Mehmet Yiğiner Başkan’dan listeyi bir daha kontrol ettirmesini rica ediyorum. Kasıtlı olmadığından eminim. İsim verip sevgili büyüğümüzü üzmeyelim, Kulüpte bu hatasından bir an önce dönsün.

Peki kongre süreci devam ederken yeni sezon için Ankaragücü’n de neler oluyor. Orgill için Göztepe ile görüşülüyor haberleri pekte doğruyu yansıtmıyor. Orgill için Kulübüne 200 bin euro bir ödeme yapılması gerekiyor. Zaten kısıtlı bir kadroya sahip Ankaragücü’ nde Yönetimin parayı yatıracak. Mustafa Kaplan ile ilgili yolların neden ayrıldığı hakkında birçok iddia var. Kaplan’ın bir ortamda Yiğiner hakkında konuştuğu ve bununda Yiğiner’in kulağına gittiği en fazla dillendirileni.

  

Takımı bu süreçte Aykan Atik hazırlayacak lige. Kongreden sonra büyük ihtimalle Mesut Bakkal’ı göreceğiz takımın başında. Yiğiner’in görüştüğü isimler arasında en makul şartları sunan Hoca Bakkal. Gençlerbirliği kanadı Pazdan için 50 bin euro yatırdık yeni sezonda bizim formamızı giyecek derken, Yiğiner’in 170 bin euro için Pazdan’ı kaçırmayız gelecek sezon bizim formamızı giyecek demesi kafaları bayağa karıştırdı. Bakalım lig başlarken Pazdan hangi renk forma giyecek.

  

Zanka Medya olacak bu süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Sonunda kazananın Ankaragücü olduğu bir süreç olur inşallah. Kapımız her isme açık. Yeter ki kazanan Ankaragücü olsun. Her zaman ki kapanışı sizlere teşekkür ederek yapıyoruz. Ankaragücü taraftarı ile Zanka Medya arasında gerçekten çok güzel bir iletişim kuruldu. Zanka Medya'da çıkan Ankaragücü haberlerini twitter, facebook gibi sosyal medya hesaplarından paylaşarak bize daha da yardımcı olabilirsiniz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
293