Zanka

Türkiye’nin 50 milyon doz satın aldığı Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği korona virüs aşısının, aşılama için test süreci devam ediyor. Bu süreçte Brezilya’dan dikkat çeken bir haber geldi. Ülkede yapılan Çin aşısının Faz-3 deneylerinin sonucuna göre aşı yüzde 78 koruma sağlıyor. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu oranın yüzde 91,25 olduğunu açıklamıştı…

Reuters’da yer alana habere göre; Çinli ilaç şirketi Sinavac Biotech'in geliştirdiği, Türkiye'de de deneyleri yapılan "CoronaVac" isimli korona virüs aşısı adayının, Brezilya’da insanlar üzerinde yapılan Faz-3 deneylerinde çıkan sonuçlara göre koruyuculuk oranının yüzde 78 olduğu açıklandı.

Sonuçlar henüz kamuoyuyla paylaşılmadığı için ismini vermeden konuşan kaynak, “Bu durum, aşının Güney Amerika'nın en büyük ülkesi olan Brezilya'da düzenleyici kurumdan onay almasına bir adım daha yaklaştırdı" dedi.

BAKAN KOCA YÜZDE 91,25 DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, Sinovac aşısının koruyuculuğunun yüzde 91.25 oranında olduğunu söylemişti.

BREZİLYA DA AŞILAMAYA HAZIRLANIYOR

Latin Amerika ve Güneydoğu Asya'da sırasıyla en fazla Covid-19 vakasına sahip olan Brezilya ve Endonezya, bu ay CoronaVac aşısını kullanmaya hazırlanıyor.

Reuters’ın aktardığına göre, CoronaVac'ın etkinlik oranı, Moderna Inc veya Pfizer Inc ve ortağı BioNTech SE'nin yüzde 90'dan fazla etkili aşılarından daha düşük olsa da taşınmasının daha kolay ve normal buzdolabı sıcaklıklarında saklanabilmesi nedeniyle tercih edilliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1