Zanka

Dün ABD’nin başkenti Washington’da Kongre binasının Trump destekçileri tarafından işgal edilmesiyle başlayan şiddetli olayların yankıları sürüyor. Olaylar ayın 20’sinde görevi Biden’a devredecek Trump’ın görevden azli tartışmalarını da beraberinde getirdi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, anayasa kozunu oynadı…  

ABD’de dün Trump yanlılarının Kongreyi basması ve yaşanan şiddet olayları üzerine Demokratların "Trump bir an önce görevden alınsın" çağrıları devam ediyor.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, düzenlediği basın toplantısında, dünkü olayların sorumlusunun Donald Trump olduğunu kaydederek, başkanın görevini yapamayacak hale düşmesi durumunda yerine başkan yardımcısının geçmesini öngören Anayasanın 25. Ek Maddesini işaret etti.

Pelosi şunları kaydetti:

* Donald Trump halkı isyana teşvik suçu işlemiştir. Trump çok tehlikeli bir kişi, görevde kalmamalı. Başkan Yardımcısı Pence, Trump'ı görevden almak için hızla harekete geçmeli.

* Ben de Schumer'in çağrısına katılıyorum ve Başkan Yardımcısı Pence'i 25. Ek Maddeyi acilen kullanarak, Trump'ı görevden almaya davet ediyorum.

* Kabine ve Başkan Yardımcısı gerekeni yapmazsa, Kongre azil süreci yürütmeye hazırlıklı olmalıdır.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
41