Zanka

Sevilen biriydi başarıyı ondan başka kim anlatabilirdi ki hem sevilen hem başarılı. Kim ve neden seviyor konusunu hiç düşünmemişti.

Seviyorlar işte demek ki başarılıyım. Lise kampüsünde giriş yaptı. Kapıda karşıladılar. Çok sayıda da olsa hocam son kitabınızı okudum çok güzeldi diyen yalakalar mı bir imza verip bir de resim çektirelim mi dedikten sonra olmamış gözüm kapalı çıkmış diyen sosyal medya hapishanesi mahkumları mı hepsi o gün oradaydı. İşim kolay olacak diye düşündü zaten ne desem ne anlatsam beğenirler. Yalnız hiç birisinin liseli gençler olmaması ilginç geldi ne kadar geniş bir kitleyi etkilediği gururuyla ilerledi.

Sahneye geldiğinde ilgi çekici bir hikaye ile açması gerektiğinden başladı anlatmaya. Bende sizler gibi lise sıralarındayken hayalim vardı diye cümleye girdi. Hayalimden hiç vazgeçmedim hatta sürekli onun üstüne gittim yılmadım. Başarısız oldum ama yılmadan tekrar tekrar denedim. Eminim hayalleriniz var sizlerde zaman zaman vazgeçeceksiniz ama vazgeçseniz benim burada olduğum yerde olamazsınız. Salondan çok cılız bir alkış geldi ön sırada oturan etkinliği sosyal medyadan duyan fanatikler grubu alkışlıyordu. Salonun sol tarafında oturan bir genç ayağa kalktı. Hayaliniz ne idi diye sorunca. Öyle bir girişim yapayım ki tüm dünyada şubeleri olan bir giyim mağazam olsun istedim. Evet ülkemizde yurt dışında mağazaları olan vardı ama ben tüm dünyayı hedefledim sakın hedeflerinizi küçük tutmayın olur mu?

Parayı nereden buldunuz?

Şaşırdı kendisini pohpohlamaya geldiğini düşündüğü kitle içinden böyle bir soru gelmesi garipti. Hafif bozuldu ama belli etmedi öyle ya belli etmemeliydim malum o topluma örnek gösterilen biriydi. Her şey para değil evladım deyince. Çocuk sesini biraz daha yükselterek burada bulunan herkes böyle bir girişimde bulunabilir mi deyince tabiki hepiniz yapabilirsiniz ben yaptıysam sizlerde yapabilirsiniz sizler benden daha zekisiniz dedi.

Beklemediği şeyler olacak hissiyle biraz gerildi. Salonun diğer tarafından parayı nereden buldunuz sorusunun cevabını alamadık geldi. Biraz öfkelendi öyle ya övülmeye alışmış bedeni sorgulanmış hissiyle alarm zillerini çalmaya başlamıştı. Elinde içmek için tuttuğu plastik şişeyi sertçe sallayınca kapağı düştü ve su biraz üstüne biraz sahneye döküldü. Şaşıranlar oldu ama bir şey diyemiyorlardı. Hiç böyle bir şey olmamış gibi yerden kapağı alırken biraz sıkıca yapsalar iyiymiş diyerek kendini avuttu. Yüzünden gerildiği belli oluyor ancak sahte gülümsemelerle kamuflaj yapmaya devam ediyordu.

Çok merak ediyorsanız borç aldım diye geçiştirdi. İşte çocuklar hayatta vazgeçmemek önemli diye başka bir konuya girecekken bir soru daha kimden aldınız borcu gazetede sadece 5 milyon TL ile bu işe başladım demişsiniz. İşin tadı iyice kaçmıştı. Çocuklar buraya sorgu suale mi geldik deyince çocuk ama öğretmenlerimiz fırsatı kaçırmamamız gerektiğini size her soruyu sorabileceğimiz söylediler. Elbette sorun dedi demesine de diğer tarafta durumun berbat bir yere gittiğinin farkındaydı. Babamdan borç aldım ama borcumu ona ödedim deyince keşke bizimde sizin babanız gibi 5 milyon TL borç verecek babamız olsa mesela benim babam ben burada okuyayım diye hafta sonlarında başka bir iş yerinde çalışıyor. Biliyor musunuz benim en büyük hayalim ona rahat edebileceği bir emeklilik sağlamak olur.

Ah çocuklar yapmayın küçük hayaller bunlar büyük düşünün lütfen isterseniz elbette sizlerde başarabilirsiniz deyince çocuk devam etti babanız bana da 5 milyon TL borç verirse neden olmasın belki bende milyonlarca kişinin tasarladığım oyunlarımı indirebileceği bir oyun tasarımcısı olma yolunda ilk adımı atabilirim. Harikasınız gençler espriler harika hocam harika çocuklar bunlar ancak kısa bir ara verelim mi hem bir şeyler atıştırırız çokta açım sabahtan beri hiç bir şey yemedim.

Araya geçildiğinde yanına gelen okul müdürüne öfkeyle hocam ne rezalet bu bana konuşma yapacağımı söylediniz üstelik tek kuruş almıyorum sizden. Hocam lütfen liseli gençlere ücretsiz konuşmalar düzenliyorum şeklinde sosyal medya paylaşımından sonra sizinle temasa geçtik davranışınız hoş değil. Ben koskoca deyince müdür bey durumu anladı bir dakika bir dakika dedi. Bakın ben zihinlere kelepçe vuramam sorularda bir hakaret görmedim üstelik sizin gibi birinin kolaylıkla cevaplayabileceği sorular etkinliği şu an itibariyle sonlandırıyorum size kalkıp buralara kadar geldiğiniz için teşekkürler. Birden aklına öğrencilerin sosyal medyada yapacağı paylaşımlar ve etkileri geldi. Liseli gençlere ücretsiz seminerler düzenliyor diye baş tacıyken şimdi linç edilme tehlikesi tedirginliği sardığında odada yalnız kaldığını fark etti. Okul müdürü çoktan kürsüye çıkmıştı.

Gençler değerli konuğumuzun bir yakını rahatsızlandığı için ayrılmak zorunda kaldı ve sizlere çok teşekkür etmemi istedi. Naçizane müdürünüz olarak diyorum ki. Emek verin çalışın belki çok zengin olamayacaksınız belki çok popüler biri olamayacaksınız ama emeğe gayrete çalışmaya aşık biri olursanız size ondan daha fazla yardım eden bir şey olmaz. Kimseyi hor görmeyin ne oldum delisi olmayın en zor şey insan olarak kalabilmektir. Sizlerle bugün bir kez daha gurur duydum bizim boyun eğen değil sizler gibi sorgulayan nesillere ihtiyacımız var.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver