Zanka

Kalkıştan kısa bir süre sonra denize düşen ve içerisinde mürettebat dahil 62 kişi olan Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağının, 4 ayrı noktaya dağıldığı bildirilmişti. Endonezya donanması, uçağın parçalarını bulmaya başladı. Uçağın iki kara kutusuna ve enkaz parçalarına ulaşıldı. Cakarta açıklarındaki takım adaların yakınında, 23 metre derinlikten bazı ceset parçalarının da çıkarıldığı belirtildi.

Endonezya’da dün yerel saatle 14.40’ta Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalanan Sriwijaya Havayolları'na ait "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağı, 12 kişilik mürettebat ile 50 yolcu toplam 62 kişiyle birlikte Cakarta'nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktada denize düştü.

Küresel uçuşları takip eden Flightradar24'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uçağın kalkıştan 4 dakika sonra yaklaşık 11 bin feet'e ( 3 bin 352 metre) çıktığı, daha sonra 1 dakikadan kısa sürede 250 feet'e düştüğü ve hava trafik kontrolü merkeziyle irtibatının kesildiği belirtildi.

4 AYRI NOKTAYA DAĞILDI

Endonezya Donanması, yolcu uçağının enkazının başkent Cakarta sahilinin kuzeyindeki Thousand Adaları açıklarında 4 ayrı noktaya dağıldığını açıklamıştı.

PARÇALARI BULUNMAYA BAŞLANDI

Endonezya'da düşen uçakla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Endonezya'da kalkıştan kısa süre sonra denize düşen mürettebatla birlikte 62 kişi olduğu bildirilen Sriwijaya Havayolları'na ait yolcu uçağının parçaları bulundu.

Donanma gemisinden özenle indirilen ve kısa süre alanda sergilenen parçalar, daha sonra özel ekipler tarafından incelenmek üzere kriz merkezine götürüldü. Yetkililer detaylı incelemenin yapılacağını açıkladı.

KARA KUTU NEREDE?

Öte yandan uçağın parçalarının bulunmasının ardından yetkililer iki farklı bölgeden uçağın kara kutusuna ait olduğu düşünülen sinyaller aldıklarını belirtti.Yapılan çalışmaların ardından uçağın iki kara kutusuna ulaşıldı. 

Ulusal Arama Kurtarma Ajansı yetkilileri, parçaların denizin 23 metre derinliğinde bulunduğunu ve bölgede geniş çaplı arama çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

ARAMA ÇALIŞMALARINDA CESET PARÇALARINA ULAŞILDI

Cakarta Emniyeti Sözcüsü Yusri Yunus, emniyet birimlerine bağlı ekiplerin yaptığı arama kurtarma çalışmalarında yolculara ait bazı eşya ve ceset parçalarının bulunduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Hadi Tjahjanto, başkentin kuzeyinde yer alan Tanjung Priok Limanı’nda oluşturulan kriz merkezine yaptığı ziyarette, radar izlemelerinde uçaktan güçlü sinyal aldıklarını belirmişti.  Tjahjanto, sinyalin alındığı bölgeye özel dalgıç ekiplerinin sevk edildiğini, orduya ait uçak ve gemilerin arama kurtarma çalışmaları için konuşlandırıldığını aktardı.

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, kriz merkezindeki ziyaretinde, ilgili tüm birimlerin arama kurtarma çalışmaları için seferber edildiğini, arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

Ulusal Arama Kurtarma Başkanı Bagus Puruhito da ordu birliklerinin sonar cihazlarıyla geniş bir alanda çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver