Zanka

Parti hazırlıkları sırasında "Biz sağın ya da solun bekçisi değiliz" açıklamasıyla gündeme gelen ve Türkiye Değişim Partisi’ni kurarak yeni bir yola çıkan Mustafa Sarıgül’ün, hangi partilerle ittifak kuracağı merak ediliyordu. Ancak Sarıgül, ilk turda ittifak düşünmediklerini açıkladı ve "Parti olarak biz, ilk turda kendi adayımızla seçime gireceğiz" dedi...

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Afyonkarahisar İktidara Hazırlık Merkezi'nin açılışını yaptı ve ardından termal bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, “Seçimlerde hangi partilerle ittifak yapacaksınız?” sorusuna; "Partimiz, ittifakını yurttaşlarımızla ve milletiyle yapacak" diye cevap verdi.

“KİMSEYİ İTTİFAKLAR KONUSUNDA İKİYE BÖLMEK İSTEMİYORUZ”

Sarıgül, halkın ittifaklar nedeniyle bölünmesini istemediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz, Türkiye Değişim Partisi olarak sağ elimizle sol elimizi birleştiriyoruz. 'Ben insanım' diyen herkesle beraberiz. O nedenle ilk turda, o ittifakı da bu ittifakı da doğru bulmuyoruz. Kimseyi ittifaklar konusunda ikiye bölmek istemiyoruz. Parti olarak biz, ilk turda kendi adayımızla seçime gireceğiz. İlk turda da bütün milletimiz bizim partimizin adayına büyük bir ilgi gösterecektir."

MUSTAFA SARIGÜL CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Mustafa Sarıgül, "Cumhurbaşkanı adaylarını da partisinin kurucular kurulu üyelerinin, milletin teveccühüne göre belirleyeceğini" ifade etti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver