Zanka

Mürettebatla birlikte 62 kişinin olduğu Sriwijaya Havayolları'na ait yolcu uçağı, önceki gün kalkıştan kısa süre sonra denize düşmüştü. Yeri tespit edilen kara kutu denizden çıkarıldı. Kara kutunun incelemesi yapıldıktan sonra, kazaya sebep olan durumun ve pilotların son konuşmalarının aydınlanması bekleniyor…

Endonezya’da cumartesi günü yerel saatle 14.40’ta Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalanan Sriwijaya Havayolları'na ait "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağı, 12 kişilik mürettebat ile 50 yolcu toplam 62 kişiyle birlikte Cakarta'nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktada denize düştü.

Küresel uçuşları takip eden Flightradar24'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uçağın kalkıştan 4 dakika sonra yaklaşık 11 bin feet'e ( 3 bin 352 metre) çıktığı, daha sonra 1 dakikadan kısa sürede 250 feet'e düştüğü ve hava trafik kontrolü merkeziyle irtibatının kesildiği belirtildi.

4 AYRI NOKTAYA DAĞILDI

Endonezya Donanması, yolcu uçağının enkazının başkent Cakarta sahilinin kuzeyindeki Thousand Adaları açıklarında 4 ayrı noktaya dağıldığını açıklamıştı.

Pazar günü Cakarta Emniyeti Sözcüsü Yusri Yunus, emniyet birimlerine bağlı ekiplerin yaptığı arama kurtarma çalışmalarında yolculara ait bazı eşya ve ceset parçalarının bulunduğunu açıklamıştı.

KARA KUTUYA ULAŞILDI

Kazayı aydınlatmada kilit rol oynayacak olan yolcu uçağının kara kutusu denizden çıkarıldı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver