Zanka

Son dakika…

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra parti teşkilatı, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunu belirttikleri dilekçeleri Genel Merkez'e ileterek partiden ihracını istemişti.

Ümit Özdağ'ın, Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilattan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermişti.

Bu gelişmenin ardından Özdağ'a ilişkin dosyayı görüşen Kurul, Özdağ'dan iddiaları ve açıklamalarıyla ilgili savunma talep etmişti. Özdağ'ın savunmasını vermesinin ardından Ümit Özdağ, kasım ayında İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partisinden ihraç edilmişti.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partiden ihraç edilmesine ilişkin, "Şu anda sadece mahkemeye götüreceğim. Adalet sanıyorum mahkemede yerini bulur. Bu ihracı kabul etmiyorum. Hukukun bütün temel kurallarına aykırı bir ihraç" diye konuşmuştu.

İHRAÇ KARARI İPTAL

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ümit Özdağ’ın ihraç kararına itirazını değerlendirdi ve Özdağ'ın İYİ Parti’den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

KARAR SONRASI İLK PAYLAŞIM

Mahkeme kararının ardından sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan Ümit Özdağ, kısa ve net bir ifade kullandı; “Adalet yerini buldu!”

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver