Zanka

İYİ Parti’den ihracına yönelik karar mahkeme tarafından iptal edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisine basın yoluyla tehditler geldiğini ileri süren Özdağ, “Muğla’ya gidersem gereken yapılacakmış” dedi…

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra parti teşkilatı, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunu belirttikleri dilekçeleri Genel Merkez'e ileterek partiden ihracını istemişti. Ümit Özdağ, kasım ayında İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partisinden ihraç edilmişti.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ümit Özdağ’ın ihraç kararına itirazını değerlendirdi ve Özdağ'ın İYİ Parti’den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

TEHDİT İDDİASI

Özdağ, partiden ihracının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özdağ, “Çok sert açıklamalar ve zaman zaman hakaretlerle de devam eden bir süreç yaşandı. Bunların olmaması gerekirdi; ama siyasette böyle şeyler yaşanıyor. Bunların bir bölümünü unutacağım; ama affetmeyeceğim şeyler de var” dedi.

Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin'in, “Mahkeme sonucunu bekleyeceğim. Ümit Özdağ'ın ihracı için imza vermeyeceğim” dediğini hatırlatan Özdağ, tehdit edildiğini ileri sürdü ve şu ifadeleri kullandı:

"Dünden itibaren bana yönelik olarak basın yoluyla tehditler geliyor. Muğla'ya gidersem gereken yapılacakmış. Muğla İl Teşkilatı'na baskılar yapılarak dün gece 45 kişi istifa ettirildi. İl Başkanı tehdit edildi. Bana mesajla, iki sivil polisin gelip kendisini evinden alıp partiye götürüleceğini bildirdi. Bir mahkemenin almış olduğu karara herkes saygı duymalı. Ben bu basın toplantısını İyi Parti İstanbul Milletvekili olarak yapıyorum"

Muğla'ya gideceğini de sözlerine ekleyen Özdağ, “Partimdeyim ve tüm faaliyetlerine katılacağım” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver