Zanka

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın önceki gün uğradı silahlı ve sopalı saldırının yankıları sürüyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Sayın Erdoğan telefon görüşmesinde ‘Geçmiş olsun’ demiyor, ikincisi failleri bulacağız da demiyor. Olayı ciddiye almamaktadır bu” diye konuştu…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV’ye konuk oldu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın silahlı ve sopalı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’la telefon görüşmesi yaptığını anlatan Davutoğlu, “Sayın Erdoğan telefon görüşmesinde ‘Geçmiş olsun’ demiyor, ikincisi failleri bulacağız da demiyor. Olayı ciddiye almamaktadır bu” dedi ve Erdoğan'ın Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelecek tepkiden çekindiğini söyledi.

Davutoğlu "Selçuk Bey dün bir ameliyat geçirdi. Bu öldürme kastıyla yapılan bir eylemdir. Fiilen içinde silahlı vardır. Beş kişiden ikisi silahlı. Selçuk Bey, geçmişte tecrübelerinden hareketle tedbirli davranmasaydı, ‘Kıymetli bir siyasetçiydi, çok üzüldük’ diye cenazesinde konuşuyor olacaklardı.” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Hayal kırıklığı içindeyim. 8 saat sonra AK Partililerden açıklama geldi Selçuk Bey’le ilgili. Allah aşkına selam verdiğiniz birine böyle bir şey olsa 8 saat bekler misiniz? Niye hepsi yeşil ışık bekliyor.

*  Niye Gelecek Partisi’ne saldırıyorlar? Çünkü biliyorlar ki oyunun akışı Gelecek Partisi’nin doğuşuyla değişti.

* Erdoğan, şu an vesayet altında. 28 Şubat artıklarının vesayeti altında. Uyarıyorum, yakında Sayın Erdoğan da tasfiye edilecek.

* Sayın Erdoğan bir yol ayırımında. Cumhur İttifakı’yla seçim kazanması çok zor. Reformlar diyor. ‘Sakın reformlardan bahsetme, sen bizim eserimizsin’ diyor. Erdoğan’a uyarı niteliği taşıması burada. Türkiye’de siyasi denklemi Gelecek Partisi değiştirmiştir.

* Erdoğan'ın ilkesel bir siyaset anlayışı yok. Konjonktürel olarak hareket ediyor. Gelecek Partisi'nin önünü diğer aktörlerle birlikte engellemeye çalışıyorlar. Diğer partilerin önünde bir engel yok ama Gelecek Partisi engelleniyor.

* Sayın Erdoğan’a benzer bir darbe teşebbüsü olsa yarın yanındaki herkes terk eder, ben orada olacağım, arkadaşlarım da orada olacak. 15 Temmuz’da Selçuk Özdağ Başbakanlık’taki Çankaya’daydı. Ama bugün yanında görünenlerin çoğu ertesi gün kuracakları dikta rejiminin hayalini kuracaklar. Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum.

* Bahçeli Sayın Akşener’e ikide bir de ‘Evine dön’ diyor. Evine dönse sayın Erdoğan’a karşı eline güçlü olacak. Sayın Erdoğan da yaptığı temaslarla, ‘Ben alternatif oluşturabilirim’ diye Bahçeli’ye mesaj veriyor. Yarın seçim geldiğinde halk fakirleşme için kimi suçlayacak? Bahçeli, ‘Ben değilim’ diyecek.

* Bir adam her gün ‘Cumhur İttifakı devam edecek’ diyorsa önce kendini inandırmaya çalışıyordur.

* Bahçeli, 4 koalisyon teklifimi de reddetti. Bakan istedik, onu da vermedi. Tuğrul Türkeş, o zaman Bakanlık teklifimi kabul ederek Bahçeli'nin oyununu bozdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı çok tehlikeli mesajlar veriyor. Bahçeli de kutuplaşma dilini körüklüyor. Türkiye'yi şiddet sarmalına dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu gidişat, çok endişe verici.

* Şu an erken seçim şartları var ama hukuksal olarak zor. Her şey Cumhurbaşkanı'na endekslendiği için.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver