Zanka

Türkiye’de geçen hafta sağlık çalışanlarından başlanan korona virüs aşısı uygulaması, 5 günde 868 binden fazla kişiye yapıldı. Aşıda ikinci aşama olan huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile bu kurumlardaki personele yönelik ilk doz aşılar uygulanmaya başladı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün yaptığı açıklamada ''Aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz. Yarından itibaren huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak. Aynı zamanda 90 yaş üzeri vatandaşlarımız için de program yarın başlıyor'' demişti.

Covid-19 aşılanmasında birinci aşamanın ikinci fazına bugün geçildi. Sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının tamamlanmasıyla huzurevleri, engelli ve yaşlı bakım evlerinde kalan vatandaşlar ile personelin aşılanmasına başlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım merkezleri ve koruma evleri gibi kuruluşlarda kalan toplam 87 bin 120 kişiye aşı uygulaması yapılacak.

Engelli ve yaşlı vatandaşlar, dışarı çıkmak zorunda olmadan kaldıkları kuruluşta ilk doz Covid-19 aşılarını olabilecek.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver