Zanka

Muğla’da bir kişi, günde 5 ekmek yediği gerekçesiyle köpeğini vurarak öldürdü. Türkiye’de hayvanlar halen “mal” sayıldığı ve hayvan hakları yasası çıkmadığı için, caniye yalnızca 1033 lira ceza kesildi. O şimdi elini kolunu sallayarak dolaşıyor…

Menteşe ilçesi kırsal Çiftlik köyünde yaşayan Cemal D., geçen yıl Aydın'daki bir çobandan oğlak karşılığı köpek aldı. Cemal D., 'Osman' adını verdiği çoban köpeğine keçi sürüsünü emanet etti.

3 ay önce keçilerini satan Cemal D., iddiaya göre 4 Ocak günü, köpeğini günde 5 ekmek yediği için sapana bağlayıp, av tüfeğiyle 2 el ateş ederek öldürdü

DAMADI İHBAR ETTİ

Yaşananlara tanık olan Cemal D.'nin damadı İsmail Kaplan (40) ise jandarma karakoluna giderek, kayınpederinden şikayetçi oldu. Damat Kaplan, ayrıca Veteriner Hekim Yusuf Kayacık'ı da köye getirip, köpeğin ateşli silahla öldürüldüğünü belgeletti. Jandarma ekipleri ise tutanak tutup, bir örneğini Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne gönderdi.

Jandarma, köpeği öldüren Cemal D.’ye ‘Kabahatler Kanunu'ndan bin 33 lira ceza kesti.

“TEK KELİME İLE ACIMASIZLIK”

Kayınpederinden şikayetçi olan İsmail Kaplan, “Yaşanan bu vahşetin savunulacak bir yanı olamaz. Bu tek kelimeyle acımasızlık. Gözümün önünde olan böyle bir şeye kayıtsız kalamazdım. Köpek öldürülmeyi gerektirecek bir şey yapmadı. Sürünün yanından ayrılmayan zararsız bir hayvandı" dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver