Zanka

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in seyahat planını iptal ederek Beyaz Saray'a döndü.Bu olaydan kısa bir süre önce ise Putin'in tüm programını iptal ederek, Savunma Bakanı Şoygu ile bir görüşme planlamış olması akıllarda soru işareti bıraktı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence New Hampshire'a yapacağı ziyareti iptal ederek Washington'a geri döndü.Ziyaretin iptal nedeni henüz bilinmiyor.

Pence'in Beyaz Saray'a dönüşü önce "acil durum" olarak tanımlandı. Ancak daha sonra yetkililer durumun 'acil' olmadığı yönünde açıklamalarda bulundu.Başkan Yardımcısı Pence'in sözcüsü her şeyin yolunda olduğunu ifade eden bir açıklamada bulundu.Pence'in seyahatini iptal etmesini gerektiren durumun Trump'ın sağlık durumuyla ilgili olduğu söylentileri nedeniyle üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi de konuyla ilgili açıklamada bulundu.Beyaz Saray yetkilisi durumun Başkan Trump veya Pence'in sağlık durumuyla ilgili olmadığını ve bir ulusal güvenlik konusu da olmadığını belirtti.

Öte yandan bu olaylardan yaşanmadan kısa bir süre önce Rusya Devlet Başkanı Putin'in de tüm görüşmelerini iptal ederek Savunma Bakanı Şoygu ile bir görüşme planlamış olması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Rus basını Putin'in Şoygu ile görüşmesinin 14 denizcinin öldüğü denizaltı yangını ile ilgili olduğunu belirtti.

Söz konusu diplomatik hareketlilik birtakım iddia ve söylentileri  de beraberinde getirdi. Sosyal medyada kısa sürede nükleer sızıntı iddiaları yayıldı. Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada Rus denizaltı kazasının yaşandığı bölgede yüksek seviyede radyasyon gözlenmediği, Rus meslektaşlarının olayın bir gaz patlaması olduğu yönünde bilgi verdikleri ifade edildi. 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver