Zanka

Bazı Avrupa kulüpleri tarafından hayata geçirilmek istenen Avrupa Süper Ligi’ne, UEFA ve FIFA yaptıkları ortak açıklamayla rest çekti. Söz konusu organizasyonun hiçbir şekilde tanınmayacağı ve buna katılacak takımlar ile oyuncularının, organizasyonlarından men edileceği bildirildi...

Yıllardır tartışılan Avrupa Süper Ligi kurulmasına yönelik projeye karşı, FIFA ve UEFA ilk kez açık tavır aldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son zamanlarda medyada bazı Avrupa kulüpleri, FIFA ve altı konfederasyon (AFC, CAF, Concacaf, CONMEBOL, OFC ve UEFA) tarafından kapalı bir Avrupa "Süper Ligi" oluşturulmasıyla ilgili spekülasyonlar ışığında, bunu bir kez daha yinelemek ve güçlü bir şekilde vurgulamak istiyoruz. Böyle bir müsabaka FIFA veya ilgili konfederasyon tarafından tanınmayacaktır. Bu turnuvaya katılan kulüpler ve futbolcular, FIFA ve konfederasyonların düzenleyeceği hiçbir organizasyona alınmayacak ve men edilecektir.

FIFA ve konfederasyonların tüzüğüne göre, tüm müsabakalar ilgili kurum tarafından kendi seviyesinde, küresel seviyede FIFA ve kıta seviyesinde konfederasyonlar tarafından düzenlenmeli veya tanınmalıdır. Bu bağlamda, konfederasyonlar FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı mevcut ve yeni formatında dünya çapındaki tek kulüp müsabakası olarak kabul ederken, FIFA ise konfederasyonların düzenlediği kulüp müsabakalarını tek kulüp kıtası müsabakaları olarak kabul etmektedir.

Sportif liyakat, dayanışma, yükselme ve küme düşme ve ikincillik evrensel ilkeleri, futbolun küresel başarısını sağlayan ve bu nedenle FIFA ve konfederasyon tüzüklerinde yer alan futbol piramidinin temelidir. Futbol bu ilkeler sayesinde uzun ve başarılı bir geçmişe sahiptir. Küresel ve kıtasal yarışmalara katılım her zaman sahada kazanılmalıdır.

Gianni Infantino - FIFA Başkanı

Shaikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa - AFC Başkanı

Constant Omari - CAF Başkan Vekili

Vittorio Montagliani - Concacaf Başkanı

Alejandro Domínguez - CONMEBOL Başkanı

Lambert Maltock - OFC Başkanı

Aleksander Čeferin - UEFA Başkanı”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver