Zanka

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku, 1 yıl önce Tunceli’de kaybolmuştu. Halen hiçbir izine rastlanamayan genç kızın kaybolmasında eski erkek arkadaşı Zaynal Abarakov’dan şüphelenilirken, Abarakov’un polis olan üvey babası E.Y ise genç kıza ait bilgileri sosyal medyadan paylaşması üzerine açığa alınmıştı. Yücel’in meslekten ihraç edilmesine karar verildi ancak sebebi başka...

5 Ocak 2019 tarihinde Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikincisi sınıf öğrencisi Gülistan Doku kaybolmuş, karada ve Uzunçayır Baraj Gölü’nde yapılan aramalarda bir sonuç elde edilememişti.

Gülistan'ın kaybolmasında sorumlu olduğu iddia edilen Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’un polis memuru olan üvey babası E.Y. hakkında, kamu görevlisi sıfatıyla elde ettiği bilgileri paylaşmaktan kamu davası açılmıştı. İdari soruşturmanın tamamlanmasının ardından dosya, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği bildirildi.

E.Y hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 'görevi kötüye kullanarak kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek' ve 'görevini kötüye kullanarak kişisel verileri hukuka aykırı olarak bir başkasına vermek' suçlarından 4,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Tunceli Valiliği'nce başlatılan idari soruşturma ise sürdürülüyor.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Öte yandan sosyal medya hesapları incelenen polis memuru E.Y’nin, 2018 yılında, Rize’de makamında uğradığı silahlı saldırıda şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin katil zanlısı İsmail Hakkı Saraçoğlu hakkında övücü paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

Tunceli Valiliği, Yücel'in paylaşımlarını meslekten ihraç talebiyle İçişleri Bakanlığı'na bildirdi. Yapılan incelemelerin ardından E.Y, meslekten ihraç edildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver