Zanka

Gıda fiyatlarındaki artış hem tüketiciyi hem de üreticiyi isyan ettiriyor. Tarlada büyük zorluklarla yetiştiren ürünleri üreticiler ucuza veriyor ancak sofraya gelişinde fiyat katlanarak değişiyor. Antalyalı domates üreticileri, halden 1.80 liraya çıkan domatesin büyükşehirlerde 10 liraya kadar satılmasına isyan etti ve “Bu aradaki farkı kim yiyor?” diye sordu…

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki domates üreticileri tarla ile market arasındaki fiyat farkına tepki gösterdi.

İHA’ya konuşan domates Üreticisi Hatice Kanga (60), serada dalından topladığı domatesleri kasaya yerleştirirken aradaki fiyat farkını kendilerinin bile anlamadığını söyledi. Kanga, "Bu domatesleri böyle topluyoruz. Burada 1 Lira 80 Kuruş İstanbul’da 10 Lira. Bu aradaki farkı kim yiyor” dedi.

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve domates üreticisi Mustafa Çetin ise domatesi Kumluca Hali'ne 1.80 liraya sattıklarını, üzerine 1 Lira paketleme ve nakliye ücreti koyulması durumunda 2.80 TL olacağını söylüyor. Çetin, “İstanbul’a bu domates 2.80 liraya ulaşıyor. Neden tüketici bu domatesi 10 liraya yiyor. Bu aracıların araştırılması gerekiyor. Eğer bu konuyu araştırırsak üretimden tüketime güzel bir ağ oluşturursak hem üretici maliyetinin altında satarak zarar etmez. Hem de tüketici çok yüksek fiyatlarla beli bükülmez. Sofrasına bu sağlıklı yiyecekleri koyar. Bizim sloganımız bu, "Hem üreticinin hem de tüketicinin beli bükülmesin” ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2