Zanka

Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesini değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bağlayıcıdır. Tartışılacak, kabul edilmeyecek ama bu uygulanmayacak anlamına gelmez” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesine sosyal medyadan yapılan hakarete de sert tepki gösteren Bakan Gül, saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti ve “Kanun dağıtımı yargıdadır, sosyal medyada değil” diye konuştu…

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Gül’ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

AYM’NİN ENİS BERBEROĞLU KARARI

* Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bağlayıcıdır. Elbette Anayasa Mahkemesi kararlarının hepsine katılmadığımız, kabul etmediğimiz bu süreç de dahil, gerekçeli karar açıklandığında da söylenecek çok şey vardır. Tartışılacak, kabul edilmeyecek ama bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN ANNESİNE HAKARET

* Kadınların haysiyeti onuru her şeyden önemli. Annelerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum. Bu kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Bakanımızın muhterem validelerine de acil şifalar diliyorum. Hiç kimsenin annesine, eşine, ailesine kimsenin küfretme hakkı yoktur. Aile en kutsalımızdır, kadınlar onurumuzdur. Kimin annesi olursa olsun en ağır şekilde elbette kınamak, yakışıksız ifadeleri engellemek de hepimizin görevi. Kanunlar toplumun ihtiyaçları için çıkarılır. Kanun dağıtımı yargıdadır, sosyal medyada değil. Bu tür hadiseleri de inşallah hiç kimse yaşamaz.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver