Zanka

Karadeniz Bölgesi’nin tanınmış din eğitimi görevlisi Nuri Genç, korona virüs nedeniyle önceki gün hayatını kaybetmişti. Genç’in cenazesine binlerce kişi katıldı. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı cenaze töreninde valiler, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri de oradaydı…

Covid-19 virüsü nedeniyle bir süre önce Ordu'dan Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen emekli din görevlisi Nuri Genç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç'in de babası olan 91 yaşındaki Genç, Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Ordu ve Giresun'da tanınan bir din adamıydı.

AKP VE DİYANET’TEN TAZİYE MESAJLARI

Nuri Genç’in ölümü üzerine AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AKP Milletvekili Ergün Taşçı, Şenel Yediyıldız, DP Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve bölgedeki çok sayıda belediye başkanı taziye mesajı yayınladı.

CENAZEDE MESAFE KALMADI

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Nuri Genç için Bulancak ilçesindeki Sarayburnu Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Namaza çevre illerde görev yapan valiler, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Bütün uyarılara rağmen özellikle ön saflarda sosyal mesafe kuralının unutulduğunu cenaze töreninin ardından, Genç’in naaşı Piraziz ilçesine bağlı Tepeköy köyünde toprağa verildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver