Zanka

Grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a kapanan dükkanlar ve esnafın hali üzerinden sert sözlerle yüklendi. “Kapalı olanlara bir de elektrik faturası geliyor. Elektrik borcunu istiyor vatandaştan. Gelir yok ama elektrik borcunu ödeyeceksin diyor. Vermezsen kapatırım diyor, tehdit ediyor açıkça. Erdoğan'ın bunlardan haberi var mı acaba?” diye soran Kılıçdaroğlu, halkının derdini sorunlarını bilmeyen bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetemeyeceğini de sözlerine ekledi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

AK PARTİ NE YAPMAK İSTEDİ DE CHP ENGEL OLDU?

* AK Parti'ye oy veren değerli vatandaşlarıma sormak istiyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Oy verdiniz, 19 yıldır iktidar oldular. Eleştiriliyorum, şu soruyu sormak gerekiyor; AK Parti ne yapmak istedi de CHP engel oldu? Sen ne yapmak istedin de biz engel olduk.

* 19 yıldır tek başlarına iktidardalar mı; evet. İstedikleri kanunu çıkarıyorlar mı; evet. İstedikleri kararnameyi çıkarıyorlar mı; evet çıkarıyorlar. İstediği valiyi, kaymakamı, milli eğitim müdürünü atıyor mu; evet. İstediklerini istedikleri yere atıyorlar.

* İstedikleri kişiye istedikleri ihaleleri veriyorlar mı; evet. Rüşvet alanı, Kuran’la dalga geçeni büyükelçi atadın mı; atadın. İstedikleri bütçeyi yaptılar mı; yaptılar. İstedikleri kişiye vergi teşviği verdiler mi; verdiler.

* Biz ‘yanlıştır’ diyoruz, kıyameti koparıyorlar. Fakirin fukarının hakkını savunmak ne zamandır suç oldu?

EĞİTİM

* Eğitim sorunu, çözdüler mi? Neden? Para yok diyemezler. Dünyanın parası var. Sözde her öğretmene bilgisayar vereceklerdi, internet altyapısı oluşturacaklardı. 19 yıl. Dünyanın parası, nereye gitti? Hâlâ İstanbul dahil birleştirilmiş sınıflar var. Afrika'dan söz etmiyorum. 21. yüzyılın Türkiye'sinden söz ediyorum. Derslik sayıları yetersizdi. CHP'nin genel başkan olarak çağrı yaptım. Bize Milli Emlak'tan arsa gösterin size okul yapıp teslim edeceğiz dedik. Ona bile sırtlarını döndüler. Sen koskoca devleti yönetiyorsun okul yönetiyorsun, yapamıyorsan bırak ben yapayım ya. Ver arsayı yapalım. Bunu bile yapmadılar. Kibir yüzünden. Ne dedim? Allah'ın izniyle bu firavunları göndereceğiz. Göndermek bizim boynumuzun borcudur.

* Saray sosyetelerinin işi tıkırında. Beslemelerinin de işi tıkırında. Ama vatandaş perişan vaziyette.

“SARAYDAN BAKINCA BÖYLE BİR SORUN YOK”

* Ekonomide sorunlar çözüldü mü? Kırşehir'e gittim. Esnafı dinliyorsun felaket. Sizler de gittiğiniz yerde en son Aksaray'a giden vekillerimiz bütün ilçelerini gezdi. Herkes şikâyetçi. Devleti yönetenler sorunun farkında mı? Saraydan bakınca böyle bir sorun yok. Maaş desen adamın 4-5 maaşı var. Açlık diye bir şey yok ama sarayın dışında var. Bir devleti yöneten kişiyi düşünün sarayın dışına çıkamıyor. Esnafa el uzatıp merhaba diyemiyor. AK Parti milletvekilleri de çıkamıyor alana. O görev bize düşüyor, biz yapacağız.

“GÜNDE ORTALAMA 273 ESNAF VE SANATKÂR DÜKKÂNINI KAPATMIŞ, HÂLÂ NEREDEN ÇIKARDINIZ BUNU DİYOR”

* Erdoğan açıklama yapıyor, kapanan falan yok her şey ortada. Saraydan bakınca bütün odalar açık. Altın klozetli tuvaletler. Bütün şatafat var. Dükkânlar kapandı. Ben hayret ediyorum ya bunlar devleti nasıl yönetiyor. Hiç değilse sicil gazetesi var. Bu gazeteyi CHP çıkarmıyor. Devletin çıkardığı gazete 2020 yılında 99 bin 588 esnaf meslekten ve sicilden terkinini istemiş. Ne diyor Erdoğan nereden çıkardınız? Böyle bir insan devleti yönetemez. Halkının derdini sorunlarını bilmeyen bir kişi TC'ni yönetemez. Günde ortalama 273 esnaf ve sanatkâr dükkânını kapatmış. Hâlâ nereden çıkardınız bunu diyor.

 “BU FİRAVUN DÜZENİNDEN KURTARACAĞIZ”

* Kapalı olanlara bir de elektrik faturası geliyor. Elektrik borcunu istiyor vatandaştan. Gelir yok ama elektrik borcunu ödeyeceksin diyor. Vermezsen kapatırım diyor, tehdit ediyor açıkça. Erdoğan'ın bunlardan haberi var mı acaba? Asla haberi yok. Tiranlar halkının içinde bulunduğu durumu asla göz önünde bulundurmazlar. Onlar kendi saraylarında kendi yarattıkları güçlere inanırlar. Kibirleri vardır onların. Vatandaşı hakir görürler. Ezilmesi gereken insanlar olarak görürler. Kendilerini eleştirenlerin en ağır cezayı almasını isterler. Bu firavun düzeninden memleketi kurtaracağız.

İŞSİZLİK

* Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Üniversiteyi bitirmiş bir babanın annenin çocuğunu üniversitede hangi şartlarda okuttuğunu sarayda oturanlar biliyorlar mı? Boğazlarından kesiyorlar. Onlarda böyle bir dert yok. Bütün akrabaların bir eli yağda bir eli bağda. İşsizlikle mücadele ediyorlar mı? Hayır. Neyi konuşuyorlar? Erdoğan ağzını açıyor aynı şeyler bakanlar ağzını açıyor aynı şeyler.

“DÖVİZ MİLLİ Mİ? HAYIR. FAİZ MİLLİ Mİ? HAYIR”

* Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlayıp döviz ve faizden söz ediyorlar. Döviz milli mi? Hayır. Faiz milli mi? Hayır. Hiç yatırımdan söz ediyorlar mı, kalkınmadan, işsizlikten, istihdamdan söz ediyorlar mı? Dikkat buyurun döviz ve faizi sürekli ekonominin ana ekseni olarak gördüğümüz andan itibaren kendisini yurt dışındaki sermayeye teslim etmiş sayılırsınız. Para gelecek döviz gelecek. O zaman biz kurtulacağız. Hani siz yerliydiniz, milliydiniz?

HALK EKMEK AÇIKLAMASI

* Gözleri o kadar kararmış ki, İBB yoksul semtlerde ekmek büfesi kurmak istiyor, AK Parti ve MHP karşı. Niye karşısınız kardeşim, fakir fukara ucuz ekmek alsa ne olur? İlla CHP yapmasın. Belediyeler yardımı yapmasın... Eğer CHP'li belediyeler olmasaydı, bugün Türkiye daha büyük sorunlarla karşı karşıyaydı.

“ESKİDEN BİZ AŞI ÜRETİRDİK, İL HIFZISSIHHAYI KAPATTILAR”

* Eskiden biz aşı üretirdik, il hıfzıssıhhayı kapattılar. Şimdi, dışardan aşı alıyoruz. Kime hizmet ediyor Erdoğan, dışarıdakilere hizmet ediyor.

“CAMİYE, KIŞLAYA, ADLİYEYE SİYASETİ SOKMAYIN DEDİK”

* Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayın dedik. Bunlar her tarafa siyaseti soktular. Devlette liyakati bitirdiler ve devlette çürüme başladı. Nitelikli kimse kalmadı devlette. İrfan Fidan, Cumhuriyet Başsavcısıydı... İrfan Fidan 107 oyla seçildi. 20 günlük bir adam Yargıtay'a gelmiş, 20 günde bu 107 kişi bunu nasıl tanıdı. Talimat aldılar, 107 kişi Yargıtay'ın yüz karasıdır.

* İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz! Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız.

CNN TÜRK YAYINI KESTİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını yayınlayan CNN Türk, Kılıçdaroğlu  “Allah’ın izniyle bu firavunları göndereceğiz, göndermek bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullanınca yayını keserek reklama gitti.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver