Zanka

Kulüp gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe’ye sert göndermelerde bulundu. “Biz kime talipsek, rakiplerimiz onlara teklif yapıyor” diyen Cengiz, ardından da “Sen benim verdiğimden fazlasını vererek bir yere varamazsın. Pandora'nın kutusunu açarsam çoğu sokağa çıkamaz” diyerek tehditte bulundu…

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, transfer döneminin ardından GS TV’de basın mensuplarının gönderdiği soruları yanıtladı.

Cengiz’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“KİMSE BANA GALATASARAY'A İHANET ETTİREMEZ”

* Bana Galatasaray'ın geleceğini karartmak nasip olmasın. Ahmet Kaya'nın dediği gibi kafama sıkar giderim. Kimse bana Galatasaray'a ihanet ettiremez. İşimde de çok zararlar yaşadım. Arkamdan çok hançerlendim. Ben maça son parasıyla gelen adamlara ihanet etmem, yapamam. Biz yalan ve üçkağıtta başarılı değiliz, doğru.

ERENCAN TRANSFERİ: KESİNLİKLE LİMİTLER İÇİNDE KALDIK

* Erencan nasıl olur da böyle gidiyor? Rakiplerin tweetlerini gördüm. Siz diyor 100 bin euro eden bir futbolcuyu 4 milyon liraya nasıl gönderdiniz deniyor. Transfermarkt'ta öyleymiş o da şüpheli ayrı konu.

* Biz kesinlikle limitler içinde kaldık. Ben TFF ve Kulüpler Birliği toplantısında herkese söyledim 'Açıklayın' dedim. Adil olmak gerekiyor 'Ben açıklıyorum siz de açıklayın' dedim. Biz limitler içiresinde kaldık. TFF'ye sorduk kimin ne kadar açığı var açıklayın dedik. Açıklamadılar.

* TFF limit aşanlara ceza vermek zorunda. TFF bizim milli kuruluşumuz, bizim kuruluşumuz. Ben TFF'yi zora sokmam. Adil olması için her desteği veririm. Bir camiadan korkup kuralları ertelemek bir ülkenin gelecek kuşakların vicdanını ve ahlakını öldürür.

* Bizim en büyük güvencemiz bu gençlerdir. Emin Bayram'ı biz bedavaya verdik Bolu'ya. Bir kişi sordu mu? Emin Bayram neden bedavaya gitti diye? Şimdi soruyorlar 400-500 bin euroya Erencan'ı verdiniz diye soruyorlar. Çünkü bu gençler oynamak istiyorlar. U-18,U-19'lar rezerv ligler kalktı. Bu oyuncular oynamazsa ölecek.

* Erencan, Eyüp'te oynarım diyor. Emin Bayram Bolu'da oynarım diyor. Bana göre Erencan kaç milyon euro. Sana göre 100 bin euro. Hangi mezaya koydun da satıyorsun? Hangi köle pazarında satıyorsun?"

“OMAR'IN MAAŞINI TAM ÖDEYECEĞİZ”

* Nasıl Emre Akbaba sakatken tam maaş olarak ödedik. Muslera'ya nasıl tam ödedik? Omar'a da tam ödeyeceğiz. Biz utandık, sakat futbolcuya maaşını eksik ödeyelim diye teklif bile etmedik. Galatasaray, Türk kültüründe bu yok.

BEŞİKTAŞ’A LİMİT YANITI

* Ben bu açıklamayı görüyorum ve arttırıyorum. Neden sadece devre arası soruluyor. Bütün sezonları görelim. Neden sadece bu devre arası. TFF bu konuda bu hassas. TFF her ne yaptıysan biliyor. Ben UEFA'dan da istirham ediyorum, bizi incelesinler. Aziz Yıldırım döneminde yöneticisi geldi bana yöneticisi teşekkür etti, 'UEFA'da bizi savundunuz' diye. Bunu diyerek benim sayemde kurtuldular demiyorum. Erencan da Erencan... Allahümme salli ala. Edepli ol. Edebini bildirirler!"

* Gedson Fernandes transferini geç açıkladık. Neden? Çünkü kurlar 3'te sona eriyordu, bari biraz oradan kar edelim dedik.

“YAPILANDIRMA KULÜPLER İÇİN İLAÇ OLDU”

* Yüzde 60'a yakın gelir kaybımız var pandemi döneminde, giderimiz de yine aynı şekilde yüzde 60 arttı ve arada büyük bir makas oluştu. Dünyadaki bütün kulüpler zarar etti. Barcelona bile zarar açıkladı. Bir tek İngiltere biraz dayanabiliyor. İngiltere, İspanya ve İtalya dışında yaprak kımıldamıyor hiçbir ligde. Onlar bile zor durumda. Sadece G.Saray'da teknik heyet ve oyuncular indirim yaptı. Devlete teşekkür etmem gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Eski ve yeni maliye bakanımıza teşekkür ediyorum. Dev bir iş yaptılar. Yapılandırma kulüpler için ilaç oldu. 5 yıllık borç ertelemesi yaptılar. Benim için önce devlet ve millet, sonra Galatasaray gelir. Devlet sağ olsun 5 yıl yaptı Bankalar Birliği ötelemesini. Bunun için bile hem içerden, hem dışardan bir sürü eleştiri geldi. El insaf..."

* Ben buradan tüm bankalara da ayrıca teşekkür ediyorum. 7 artı 2 yıl yaptılar anlaşmayı. Faizi en düşük hale getirdiler. Hala içimizdekiler isyan ediyor, kayyum diyorlar. Bak sinirlendirdiler beni yine. Ayıp ayıp. Bire gafil, bire aymazlar. Biraz okuyun. Bankalar Birliği anlaşmamız belli. Gelecek yönetim buna göre ayarlasın kendini. Paralı gelsin. Aday olacaklarsa buna göre aday olsunlar, haberleri olsun! Cebinizde para varsa gelin.

FENERBAHÇE’YE GÖNDERME: KİME TALİPSEK, RAKİPLERİMİZ ONA TEKLİF YAPIYOR

* Biz kime talipsek, rakiplerimiz onlara teklif yapıyor. Hocamız da çok güzel bir ironi yaptı. Taraftarımıza sesleniyorum, başta Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay olmak üzere yöneticilerimiz üzmeyin. Sen benim verdiğimden fazlasını vererek bir yere varamazsın. Pandora'nın kutusunu açarsam çoğu sokağa çıkamaz.

İRFAN CAN TEKLİFİNİN DETAYLARI

* İrfan Can çok değerli bir futbolcu. Hocanın istediği bir futbolcuydu. Av mevsimi başladı dediğimde, menajerlerin av mevsimi başlamıştı. Bir Anadolu kulübünden, büyük kulübümüze yapılan transferde menajerlerin yaptıklarını ben gördüm. Ayıptır, yazıktır bu paralara. Sevgili Göksel başkanı aradım. 'Yazılı teklif geçin başkanım' dedi. 4 milyon euro. Ben futbolcuyla hiç görüşmedim. Kesinlikle Galatasaray'ı istiyor dendi, bu bizim için bir faktör. %50 de sonraki satıştan pay teklif ettik. 'Sizinle aynı teklifi veren olursa önceliği size vereceğim' dedi. Biz artırmadık teklifi. Göksel başkan, teklif vermediğimizi söyledi. Hemen bir araya geldik. Teklifimizi artırdık çünkü bizi isteyen biri var. Biz İrfan Can transferi için sponsor da bulmuştuk. Burada açıklamıyorum. Ayrıca bir de bomba var, bir sponsoru da reddettik, 2 milyon euro verecekti. Kabul etmedik o ismi. Bende kalsın adı, sonra hatıralarımda açıklarım belki. Millet küçük dilini yutabilir. Biz limitler içinde davranıyoruz, yok öyle alavere dalavere. 5.5 milyon Euro + Linnes dedik. Satıştan da yüzde 20 teklif ettik. Son teklif ettiğimiz buydu. Linnes'i de yeni gelen hocaları istemiş. Karşı taraf çok mutlu oldu. Yöneticimiz de 'Başkanım bu iş bitti' dedi. Albayrak ise 'Vermeyecekler' demişti. Tecrübeli tabii."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1