Zanka

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama meydana geldi.

Reyhanlı’da bugün saat 13.00 sıralarında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nin kenarında park halinde bulunan otomobilde, henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Çevrede büyük korkuya neden olan patlamanın ardından otomobil, alev topuna döndü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Yapılan incelemede, otomobilin içinde bulunan 1 kişi yaralandığı diğer 2 kişinin yanarak can verdiği saptandı.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA muhabiri Bekir Karakoca, "Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde otomobil büyük bir gürültü ile patladı. Aracın içinde 3 kişi olduğu iddia ediliyor. Polis bomba uzmanları ile olay yerinde inceleme yapıyor. Patlamanın bomba mı başka bir sebepten mi olduğu biliniyor ancak patlamanın bomba olma ihtimali zayıf gibi gözüküyor" ifadesini kullandı.

Patlamaya neyin yol açtığı araştırılıyor.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Reyhanlı'daki patlama ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Araçta bomba olduğu belli, onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre 3'ü de ölmüş. Şu andaki tespitler, daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Reyhanlı'daki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Soylu, "Aracın içinde el yapımı patlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Geçici kimlikle Türkiye'de yaşayan 3 Suriyeli'den 2'si öldü. İlgili tüm bağlantılarla alakalı arkadaşlarımız çalışıyorlar" dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
31