Zanka

Korona virüs tedbirleri kapsamında müşteri kabul etmesi yasaklanan restoran ve kafeler, iflas bayrağını çekmemek için direniyor. Birçoğu ise çoktan kepenk kapatmış durumda. Devletin verdiği destek de yeterli seviyede değil. Kafeler ve restoranların açılması için çözüm arayan Sağlık Bakanlığı, ödül sistemi formülünü gündemine aldı. Peki nedir bu ödül sistemi? İşte detaylar…

Sağlık Bakanlığı, uzun süredir kapalı olan ve ciddi ekonomik sıkıntı yaşayan lokanta ve kafelerin açılması için çareler arıyor.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre; bu dönemde il ya da ilçeler bazında daha az vaka ve ölüm olan yerlerde kısıtlamalar azaltılacak. Buna İl Hıfzıssıhha kurulları karar verecek.

Bir il ya da ilçede vaka sayıları ve ölüm oranları azalmışsa, kurallara uyan halk ödüllendirilecek. Böylelikle şehirler veya ilçeler daha çok kendini koruyacak önlemlere başvuracak.

Vaka sayıları azalan illerde öncelikli olarak lokanta ve kafeler açılacak.

ÜNİVERSİTELER İÇİN DE ÇARE ARAYIŞI SÜRÜYOR

Yüz yüze eğitim konusunda ise üniversitelerin talebi üzerinde çalışma yürütülüyor. Mutasyonlu vaka sayısının artmaması için üniversitelerde yüz yüze eğitim konusu biraz daha ağırdan alınıyor.

Masada ‘Üniversiteleri mayısta açalım, ağustosa kadar açık kalsın’ önerisi bulunuyor. Bir öneri de teorik derslerin online, pratik derslerin yüz yüze olması şeklinde.

Tüm bu öneriler tartışıldıktan sonra karara bağlanacak.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
121