Zanka

Pfizer-BioNTech aşısına bir onay da Japonya’dan geldi. Söz konusu aşı, ülkede kullanım izni verilen ilk aşı olmasıyla dikkat çekti. Onay ile birlikte aşılama takvimi de oluştu…

Covid-19 salgını ile mücadelede kilit öneme sahip olan aşılama çalışmaları ile ilgili Japonya'da önemli bir gelişme yaşandı. Hükümet, ABD'li ilaç devi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısına resmi kullanım izninin verildiğini duyurdu.

Son klinik deneylerden elde edilen verilere göre Covid-19 semptomlarını önlemede yüzde 95 etkili olduğu gündeme gelen aşı, ülkede kullanım onayı alan ilk aşı oldu.

Aşının ilk dozunun önümüzdeki Çarşamba günü itibariyle sağlık çalışanlarına uygulanacağı bildirildi. Ayrıca kitlesel aşılama için 16 yaş şartının getirileceği ifade edildi.

KADEMELİ AŞILAMA

Aşılama programında sonraki hedefin 65 yaş ve üstü kişiler olduğu öğrenilirken, 2021 mali yılının başlangıcı olan 1 Nisan'da 36 milyonluk yaşlı nüfusu aşılamaya başlamayı öngören sağlık bakanlığının, süreci 3 ay içinde tamamlamayı planladığı kaydedildi.

Mart ayı ortası itibariyle yaşlı nüfusa aşı kuponları göndermesi beklenen hükümetin, söz konusu nüfusa 3 haftalık aralıklarla iki doz aşı uygulayacağı belirtildi.

JAPONYA’DA SON DURUM

Japonya'da bugün itibariyle Covid-19 vakalarının toplam sayısı 415 bin 881'e ulaşmış durumda, virüse bağlı can kaybı ise 6 bin 954 olarak kayıtlara geçti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver