Zanka

Dış dünyaya kapalı olmasıyla dikkat çeken Kuzey Kore’de, resmi olarak korona virüs vakası yok ancak aşı için adımlar atılıyor. Aşılama programına yakında başlayacak olan ülkeyle ilgili şoke eden bir iddia daha ortaya atıldı. Bu iddiaya göre Kuzey Koreli hackerler Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşının verilerini çalmaya çalıştı…

Güney Kore istihbarat birimleri, resmi verilere korona virüsü vakasının görülmediği Kuzey Kore’nin Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği korona virüsü aşısını hackerlar aracılığıyla çalmaya çalıştığını duyurdu.

İddiaya göre Kuzey Koreli hackerlar Pfizer’ın veri tabanına siber saldırı düzenledi. Bu saldırıda korona virüsü aşısı ve ilacı ile ilgili bilgilerin çalınmasının hedeflendi. Saldırının başarılı olup olmadığı konusunda ise bilgi verilmedi.

Öte yandan Kuzey Kore’nin geçen yıl aralarında Novavax, AstraZeneca ve Johnson&Johnson da olmak üzere en az 9 farklı biyoteknoloji şirketine siber saldırı düzenlediği açıklanmıştı.

Pfizer bu iddialar ile ilgili bir açıklama yapmazken Reuters’a konuşan uzmanlar, hackerların bu ilaçların ve aşının formülü ile tedavi yöntemi aramayacaklarını aksine bu formülleri satarak para kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
232