Zanka

Duygu Batu Bayrak

Instagram


Duygu Batu Bayrak

Herkes evinde. “Hayat eve sığar” dedik.

Hırsızlara da fırsat vermedik. Biz evdeyken evlerimize giremediler. Aç mı kalacağız demiş olmalılar ki, çalışmak yerine dolandırıcılığın yeni yolunu bulmuşlar. İnsan insana düşman olmuş haberimiz yok. Böyle kötü bir dönemdeyken bile. İşi fırsata çeviren her zaman olacak. Maske ticareti bitti şimdi de aşı dolandırıcılığı başladı. Sağlık bakanlığı tarafından koronavirüs aşısı herkes için ücretsiz yapılmaktadır. Ve böyle de devam ediyor. Herkes randevusunu alarak sırası geldiğinde sağlık merkezlerinde ücretsiz aşısını oluyor ve olacak.

        Yani kimse size öncelik vermek için sizden ödeme talep etmez! Para istemez! Banka bilgisi istemez! Bu yolla aşı bahanesiyle sizden kimlik ve banka bilgilerinizi isteyenlere itibar etmeyin. Onlar hak yemenin, usulsüzlüğün her yolunu bulan insanlar. Mail ya da SMS olarak sizden bu bilgiler talep edilmez.

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu konu da şu sözlerle uyarıda bulundu:

Ülkemizde aşı sadece Bilim Kurulunca belirlenen öncelik sırasına göre ve herkes için ücretsiz olarak yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza ulaşarak aşıda öncelikli hale getireceğini iddia ederek para talep eden dolandırıcılar hakkında adli işlem başlatılacaktır. SABİM 184'e ihbar edin.”

       Zor dönemlerden geçiyoruz. Ama arkamızda koca bir sene bıraktık bile. Biz tedbirle bu hastalığı yeneceğiz. Gevşemek yok! Tedbiri bırakmak yok! Kendi kurallarımızı koyalım. Sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyalım. Tüm bunlarla mücadele ederken de bu zor dönemde kazandığımız ekmek paramızı bu dolandırıcılara yar etmeyelim! Herkes çalışmayı öğrenecek. Ya da bedelini ödeyecek. Siz de böyle bir durumla karşı karşıya gelirseniz yapmanız gereken SABİM 184 hattını aramak.

       Umudunuzu kaybetmeyin. Beni hala umudum var.

    



Bu içeriğe emoji ile tepki ver