Zanka

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gara şehitleri ile ilgili sorduğu sorulara "hakaret" içerikli karşılık verdiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında tazminat davası açtı.

Erdoğan, Gara operasyonu ile ilgili kendisine 5 soru soran ve "Operasyonun sorumlusu Erdoğan'dır" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 500 bin TL’lik tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu ise hakaret ettiği iddiasıyla Erdoğan'a 5 kuruşluk tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı yeminine hiçbir biçimde bağlı kalmadığını savunduğu Erdoğan’ın Açılım Süreci, Oslo görüşmeleri, PKK ve FETÖ ile ilgili açıklamalarını da ayrı dosyalar halinde mahkemeye kanıt olarak sundu.

Avukat Celal Çelik’in Ankara nöbetçi asliye hukuk mahkemesine sunduğu 17 sayfalık dava dilekçesinde, Erdoğan’ın sözleri için, “Tamamıyla hakaret ile iftira kapsamlı bu söz ve değerlendirmelerin Türk yargı makamları tarafından eleştiri kapsamlı görülmesi halinde bu söz ve yakıştırmaların (olduğu gibi!) başkaca siyasiler tarafından iktidar temsilcilerine yöneltilmesi sonucunu doğuracağı da gözden ırak tutulmamalıdır” denildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver