Zanka

Bu hafta Meclis’te iklim değişikliği ve kuraklığın araştırılması ve çözüm önerilerine ilişkin araştırma komisyonu kurulacak. Ayrıca hayvan hakları yasası teklifinin de Meclis gündemine gelmesi bekleniyor…

TBMM'de bu hafta Genel Kurul’da iklim değişikliği ve kuraklığın araştırılması ve çözüm önerilerine ilişkin araştırma komisyonu kurulması planlanıyor. Buna ilişkin AKP ve grubu bulunan diğer partilerin önergeleri ele alınacak.

Genel Kurul'da ayrıca, araştırma komisyonlarının raporlarının görüşmelerine devam edecek. Down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozuklukları, ALS, SMA, DMD, MS hastalıkları ile tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunması konusunda Meclis araştırma komisyonlarının hazırladığı raporlar görüşülecek. Ayrıca, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na üye seçimi de yapılacak.

HAYVAN HAKLARI YASASI

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in yürüttüğü hayvan hakları yasası da bu hafta Meclis gündemine teklif olarak gelecek. Teklife göre; evcil hayvanların sokağa bırakılmasını da önlemek için, hayvanlara çip takılması, hayvana şiddet ve öldürme suçunun cezasının TCK kapsamına alınması, suçüstü halinde savcıların res'en harekete geçmesi, diğer durumlarda soruşturmaların ihbara bağlanması, hayvanı sokağa bırakana 2 bin TL ceza verilmesi, petshoplarda hayvan satışının yasaklanması, ancak lisanslı çiftliklerde üretilen havanların satışına izin verilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

Öte yandan, Meclis'te bir diğer önemli başlık da Spor yasası olacak.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver