Zanka

CHP ve HDP’ye yönelik “Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin” sözleriyle tepki çeken AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, gelen tepkilerin ardından geri adım attı. Deniz Zeyrek’e konuşan Özhaseki, sözlerinin aşırıya gittiğini belirterek “‘Vatandaşa lanet olsun' olmaz, kabul edilemez. Oy veren neticede gariban vatandaş. Konuşma heyecanıyla, duruma olan isyanla o ifadeyi kullanmış olabilirim. Ancak kastettiğim oy veren vatandaş değil” dedi…

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP ve HDP’ye yönelik “Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz" açıklamasındaki ifadelerine ilişkin olarak, "Aşırıya gitmiş olabilir” diye konuşmuştu. Tartışma taratan bu sözler, büyük tepki de çekmişti.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan Özhaseki de kendi kendini eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Evet ‘lanet olsun' kısmı aşırıya gitmiş olabilir. HDP'nin tavrını anlayabiliyorum ama CHP'lilerin bir kez olsun HDP'ye ‘terörle aranıza mesafe koyun' dememesini anlamakta zorlanıyorum.  Evet, aşırıya gitmiş olabilir. ‘Vatandaşa lanet olsun' olmaz, kabul edilemez. Oy veren neticede gariban vatandaş. Bölgede bir sürü çile çekmiş. Konuşma heyecanıyla, duruma olan isyanla o ifadeyi kullanmış olabilirim. Ancak kastettiğim oy veren vatandaş değil.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11