Zanka

Mutasyonlu korona virüsle birlikte sıkı tedbirlerin alındığı İngiltere’de, aşılama programının ardından normalleşme hazırlıkları başladı. Buna göre Mart ayında okullar açılacak, Mart sonunda ise sınırlı sayıda kişilerin dışarıda buluşmasına izin verilecek…

Reuters tarafından aktarılan habere göre; İngiltere Aşı Bakanı Nadhim Zahawi, korona virüs yasaklarının gevşetilmesi kapsamında okulların 8 Mart'ta açılacağını ve 29 Mart itibarıyla iki aile ya da altı kişilik grupların dışarıda buluşabileceğini söyledi.

Zahawi LBC radyosuna yaptığı açıklamada, “Amaç bölgesel açılmaların yerine kademeli olarak tüm İngiltere'yi açmak” dedi ve şöyle devam etti:

“Birinci öncelik çocuklar, sonra okullar, daha sonra iki kişilik grupların dışarıda bir araya gelmesi ve belki birlikte birer kahve içmesi. Bu da 8 Mart'tan itibaren mümkün olacak. Daha sonra da 29 Mart'tan itibaren iki aile ya da altı kişilik gruplar ve dışarıda gerçekleştirilen spor faaliyetleri izin kapsamına dahil edilecek.”

İNGİLTERE’DE SON DURUM

Korona virüsten en çok etkilenen ülkelerden biri konumundaki İngiltere’de, 4 milyon 115 binden fazla vaka tespit edildi. 120 binden fazla kişi ise korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver