Zanka

Duygu Batu Bayrak

Instagram


Duygu Batu Bayrak

Bugün, hepimiz başarılı olmanın yollarını arıyoruz. Daha başarılı, daha zengin olmanın, daha popüler olmanın, daha gözde olmanın, mutlu olmanın ve yüksek mevkide olmanın yollarını arıyoruz.

Ama bunu yaparken ne kadar çalışıyoruz? Sadece hayal mi ediyoruz? Yoksa başarmak için merdivenin ilk basamağına çıktınız mı?  Başarı öyküsü ve hayat öyküsü dinlemek bana her zaman bir şeyler katmıştır.  Tam da bu noktada bir kitap önereceğim size. “ Zirvedeki Karınca” Sevgili Ali Eyüboğlu’nun öncülük etiği bu kitapta 23 başarılı yazarın öykülerine eşlik edeceğiz. Merdivenin ilk basamağından son basamağına kadar bize adeta bir yol haritası. Önemli isimlerin bulunduğu kitap hazine değerinde. İçindeki önemli  isimler  Sunay Akın, Emre Arolat, Ercan Arslan, Bihter Türkan Ergül ,Demet Sabancı Çetindoğan, Halil Çoşkun, Şenay Devi, Şahika Ercümen, Şenol Güneş, Ahmet Güneştekin, Cem Hakko, Zeynep Kartal, Azra Kohen, Berna Sağlam Naipoğlu, Bekir Okan, Süleyman Orakçıoğlu, Lale Orta, Cüneyt Özdemir, Aslı Şafak, Türkan Şoray, Hıncal Uluç, Ece Üner, Mehmet Y. Yılmaz…  Onların isimlerinin bu kadar değerli olması asla tesadüf değil. Kitabı okuduğunuzda beni anlayacaksınız. Ayrıca bir astım hastası olarak yüzmek beni her zaman biraz korkutmuştur. Kitabı elime aldığımda Milli sporcumuz Şahika Ercümen’in yazısını okuduğumda her şey geçti. Daha neler var neler? Anlatmakla bitiremem. En iyisi siz okuyun. Herkesin kendisinden bir şey bulacağı ve vereceği bir kitap olmuş.

Bu kadar emek, bu kadar değerli isimin bir araya geldiği kitabın ayrıca bir amacı da var. Ali Eyüboğlu’nun öncülük ettiği bu projede tüm telif yani kitabın tüm geliri UCİM’e bağışlandı. Kitap basılmadan önce Sevgili Ali Eyüboğlu Saadet Öğretmen Çocuk istismarı ile Mücadele Derneği ile protokol imzaladı.

Bizler de aslında kitabı alırken ve başarı merdivenlerini nasıl çıkacağımızı bu kadar değerli yazarların hayatlarından esinlenerek, onların gerçek yaşam öykülerine eşlik ederken UCİM’e katkıda bulunuyoruz. Bir kitaptan daha ne beklenir ki? Emeği geçen herkese öncelikle bir anne olarak sonra bir vatan evladı olarak teşekkür ederim.

Okunacak listenizin başına ”ZİRVEDEKİ KARINCA“ kitabını mutlaka eklemelisiniz. 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver