Zanka

Gara şehitlerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün” açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamaya “Bırak edebiyatı” diye tepki gösteren Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Bakan Soylu’ya “Daha iki sene önce Karayılan’ın da esas yılan lideri olan İmralı’daki caniye, Cumhurbaşkanı’ndan icazetli bir akademisyen iki defa niçin gitti geldi?” diye sordu…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara’da 13 kişinin PKK tarafından şehit edilmesinin ardından, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak. Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün” ifadelerini kullanmıştı.

“ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ?”

Zanka TV’de yayınlanan Söz Meclisten İçeri programında Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Bakan Soylu’ya sert sözlerle seslendi.

Okuyan şöyle konuştu:

“Bırak edebiyatı, sen Karayılan’ı eline geçirip paramparça etmekten bahseden İçişleri Bakanı olarak o zaman şu sorunun cevabını ver; Daha iki sene önce Karayılan’ın da esas yılan lideri olan İmralı’daki caniye, Cumhurbaşkanı’ndan icazetli bir akademisyen iki defa niçin gitti geldi? Devletin TRT’si, devletin Anadolu Ajansı o caninin bütün bu katliamların baş aktörü, baş lideri olan Abdullah Öcalan denilen şerefsizden alınan mektubu nasıl kamuoyunun önüne getirdi? Yandaş medyanız bunu o süreçte iki gün, üç gün, beş gün o mektubu yayınlandılar. Osman Öcalan kırmızı bültenle aranan başına 4 milyon TL ödül konmuş bir adam, bu Osman Öcalan denen şerefsizi, katilin kardeşine devletin kurumu olan TRT gidiyor röportaj yapıyor, devletin ajansı olan Anadolu Ajansı servis ediyor, yayınlanıyor TRT’de ve TRT’de yayınlananla beraber, Osman Öcalan’dan AKP seçmenine çağrı mektubu yayınlanıyor. Sen iki sene önce seçim yatırımı olarak Osman Öcalan’ı da kullanan, Abdullah denilen caniyi de mektuplarını da tavsiyelerini de kullanan partinin mensubusun. Şimdi mi aklınıza geldi?”

YAŞAR OKUYAN’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
31