Zanka

Korona virüs araştırmaları, bilinenleri alt üst etmeye devam ediyor. Avrupa’da ilk korona virüs ölümü, Fransa tarafından 15 Şubat 2020’de açıklanmıştı. Ancak araştırma sonuçları aslında daha önce virüsün bölgede can aldığını ortaya koydu. Buna göre ilk ölüm Fransa’nın açıklamasının tam 10 gün öncesinde Sırbistan’da oldu…

Reuters'ta yer alan habere göre; Belgrad’da yapılan bir araştırmanın sonucu, korona virüsün Avrupa’da ilk ölümün Fransa tarafından bildirilmesinden 10 gün önce Sırbistan’da can aldığını gösterdi.

Yurt dışına çıkmayan 56 yaşındaki Belgradlı bir inşaat işçisi, 5 Şubat 2020’de ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetleri ile hastaneye kaldırıldı. Talihsiz adam saatler içinde öldü ve otopsi ölüm nedeninin zatürree olduğunu gösterdi. Ancak aylar sonra, Belgrad Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü'ndeki bilim insanları, adamın COVID-19'dan öldüğüne dair kanıt buldu.

Adli tıp patoloğu Milenko Bogdanoviç, Frontiers in Medicine dergisinde geçen hafta yayımlanan 12 uzmanın yaptığı bir araştırmanın, virüsün Avrupa’da çok önce var olduğunu kanıtladığını söyledi.

Araştırmayı yürüten bilim insanları, "Ocak ve Şubat 2020'de çok bildirilen ve kaynağı bilinmeyen zatürreye neden olan şey çok büyük ihtimalle COVID-19'du" diye yazdı.

Fransa, 24 Ocak 2020’de Avrupa’nın ilk Covid-19 vakasını, 15 Şubat’ta ise Avrupa’da virüse bağlı ilk ölüm vakasını bildirmişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver