Zanka

CHP’nin ardından İYİ Parti’nin içerisinden de yeni bir parti çıkması için hazırlıklar yapılıyor. İYİ Parti’den istifa eden İsmail Koncuk, halen partinin vekili olan Ümit Özdağ ile birlikte hareket ederek yeni bir parti kurmak için yoğun bir hazırlık sürecinde. “Millet İttifakı'nda açık resmi bir birliktelik olmasa bile HDP ile bir dostlar grubu oluşturma gayretinde üzülerek görüyorum” diyen Koncuk, parti içerisinden kendilerine katılacak isimler olduğunu da belirtti …

İYİ Parti'den istifa eden Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdı. CNN Türk’e konuşan Koncuk, kurucular kurulunun tamamlanmak üzere olduğunu ve şu anda İYİ Parti Milletvekili olan Ümit Özdağ'la birlikte hareket ettiklerini söyledi.

"Partide kimler olacak?" sorusuna, "Atatürkçü, vatansever ve milliyetçi arkadaşlarla yola çıkıyoruz" cevabını veren Koncuk, 3-4 ay içinde partileşme hazırlıklarının tamamlanacağını söyledi.

VEKİL TRANSFERİ OLACAK MI?

"Milletvekili transferi olacak mı?" sorusuna da cevap veren Koncuk, "Transfer değil de bizle hareket eden vekil arkadaşlarımız var" dedi.

"SİYASET KİLİTLENDİ"

İsmail Koncuk, Türkiye'deki mevcut siyasal durumu da eleştirdi. İsim vermedi ama hedefinde yollarını ayırdığı İYİ Parti'nin de içinde olduğu Millet İttifakı vardı. "Siyasetin Türkiye'de kilitlendiğini görüyoruz. HDP'nin bile anahtar haline geldiği siyasi çözümsüzlük içinde, Millet İttifakı'nda açık resmi bir birliktelik olmasa bile HDP ile bir dostlar grubu oluşturma gayretinde üzülerek görüyorum" ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ'YE KARŞI KURULMUŞ BİR SİYASİ PARTİ DEĞİLİZ”

Koncuk’un gündeminde "İYİ Parti'yi bölmek için parti kuruyorlar" eleştirileri de vardı. Bu eleştirilere karşılık ise “Biz İYİ Parti'ye karşı kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Uzlaşamadık, güvensizlik oluştu aramızda. Güvenmediğimiz siyasi yapı içinde bulunmayı doğru bulmadım” diye konuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1