Zanka

Ermenistan ordusunun Başbakan Paşinyan’ı ve hükûmetini istifaya çağırmasının ardından, ülkede hareketli saatler yaşanıyor ve açıklamalar peş peşe geliyor. Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yeni açıklamada “Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı, hükümet, Ermeni halkı için bu kritik durumda artık yeterli kararlar alamayacaktır” denildi…

Ermenistan ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti. Açıklama sonrası Başbakan Paşinyan “Ülkede bir darbe girişimi yaşanıyor” dedi.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yeni açıklamada ise “Pozisyonumuzu teyit ediyoruz. İstifa çağrısı bir baskı neticesinde yapılmamıştır” denildi ve şu ifadelere yer verildi:

“Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı, hükümet, Ermeni halkı için bu kritik durumda artık yeterli kararlar alamayacaktır. Uzun bir süre, Silahlı Kuvvetler, mevcut hükümetin Silahlı Kuvvetleri itibarsızlaştırmayı amaçlayan 'saldırılarını'  sabırla tolere etti, ancak her şeyin sınırı var. RA Silahlı Kuvvetleri, halkıyla düşmana karşı savaşmak için görevini onurla yerine getirmiştir. Mevcut yetkililerin verimsiz yönetimi dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi. Mevcut durum nedeniyle Silahlı Kuvvetler, anavatanını savunurken çocukları ölen kişilere karşı güç kullanmaktan kaçınmaları için uyarıda bulunurken, aynı zamanda hükümetin, başbakanın istifasını talep eder. Halk ordunun yanında olduğu gibi ordu da her zaman halkın yanında olmuştur”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver