Zanka

“Her şerde bir hayır vardır” sözü Konya’da yaşanan olay için en doğru tanım olsa gerek, zira çalıştığı inşaatta üzerine mermer düşen işçinin kaldırıldığı hastanede erken teşhis sayesinde hayatı kurtuldu… İşte o olayın detayları…

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde bir inşaat alanında çalışan elektrik işçisinin üzerine mermer blok düştü. Olayın ardından Medova Hastanesine kaldırılan yaralının tomografi sonuçlarının incelenmesiyle hastanın sol tarafında kötü huylu tümör hücrelerinin görüldüğü belirlendi.

Belirlenen tümör hücreleri erken teşhis sayesinde ameliyatla alınarak hasta tedavi edildi ve sağlığına kavuştu.

Kazada yaralanan Ahmet Burak Türkyılmaz, belindeki tümörün doktorların dikkati sayesinde ortaya çıktığını söylerken, erken teşhis olunmasaydı kanserin vücudunu saracağını ifade etti.

Türkyılmaz, "Bu tümörün ben de hiçbir yan etkisi, ağrısı yoktu hiç hissedemezdim, bilemezdik. Bunun için yılda bir kez insanların test yaptırması sonucunda vücutlarında ne olduklarını öğrenmeleri, erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim. Bunu yaşayarak en iyi öğrenenlerden biriyim" diye konuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1