Zanka

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv'den ayrıldı. Hem Odatv’den hem de Pehlivan’dan açıklama gelirken, iki gazetecinin yerlerine gelen isimler de belli oldu…

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, Odatv ile yollarını ayırdı. Odatv'den yapılan açıklamada, ayrılıkla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Odatv, 14 yaşında... Soner Yalçın ve Cüneyt Özdemir tarafından 2007’de kuruldu. Bir yıl sonra ayrılık yaşandı. Odatv’de ikinci dönem başladı: Soner Yalçın ile Oradaydım gibi belgesel projelerde yer alan Barış Pehlivan haber sitesinde genel yayın yönetmenimiz oldu. Ardından... Barış Terkoğlu haber müdürümüz oldu... Zamanla Barışlar “Odatv Okulu”nun öğrenciliğinden öğretmenliğe yükseldi. Bugün birçok arkadaşımızın yetişmesinde büyük rol oynadılar. Odatv’yi aile yaptılar...

Keza: Odatv’nin bugünlere gelmesinde, saygın bir konuma ulaşmasında çok gayretleri oldu. Zor günlerin gazetecisi olduklarını her fırsatta ispat ettiler. Sadece FETÖ değil her kurulan kumpastan Odatv’yi ve kendilerini alınlarının akıyla çıkardılar. Gerek Pehlivan gerek Terkoğlu genç kuşaklara nasıl gazeteci olunacağını gösterdi. Fakat... Gerek kurumlar gerek insanlar zamanla yoruluyor, yeni bir enerjiye, yenilenmeye ihtiyaç duyuyor. Odatv ile iki değerli arkadaşı, yöneticisi yolunu ayırıyor.

Ama bu değil ki bir kopuş: Barış Pehlivan her daim Odatv genel yayın yönetmenidir. Barış Terkoğlu her daim Odatv haber koordinatörüdür. Bu sadece her iki taraf için bir yenilenme ihtiyacıdır. Onlara hayatlarının bu yeni evresinde başarılar diliyoruz. Odatv'de biriktirdiklerinin, yaşamlarının devamında da onlara yoldaşlık edeceğine inanıyoruz... Odatv kapısı iki gazeteci yoldaşımıza her daim açık olacaktır.”

YENİ İSİMLER AÇIKLANDI

"Odatv’nin üçüncü evresi başlıyor" denilen açıklamada, Terkoğlu ve Pehlivan’ın yerine geçecek isimlerle ilgili ise şöyle dendi:

“Odatv’nin bu evresinde habercilik anlayışımızda hiçbir değişiklik olmayacak. Biz, dernek ya da parti değiliz; biz gazeteciyiz. Odatv takipçileri her daim olduğu gibi gerçekleri bizden öğrenmeye devam edecek Haber yönetiminin başında iki tecrübeli gazeteci var: Serdar Cebe genel yayın yönetmenimiz. Elif Yılmaz haber koordinatörümüz. Çağrı Develioğlu dijital yayınlarımızda sorumlu olacak. Pınar Saraçoğlu ile birlikte Odatv sosyal medya yayınlarını yürütecek. Yeni editör ve muhabir arkadaşlarımızın kısa zamanda uyumunu, on bir yıldır birlikte çalıştığımız haber müdürümüz Fethi Yılmaz sağlayacak. Evet, ekran yüzü bile değişecek, yepyeni Odatv ile karşınızda olacağız. Yine habercilikten ödün vermeyeceğiz. Yine karanlık olayları aydınlatmayı sürdüreceğiz. Röportajlar yapacağız. Dosyalar açıklayacağız. Odatv markasını çok daha büyüteceğiz.”

BARIŞ PEHLİVAN'DAN AÇIKLAMA

Barış Pehlivan, Odatv'den ayrılmasının ardından sosyal medyadan veda mesajı yayımladı. Pehlivan mesajında, “14 yıl toprağına su kattığımız Odatv’ye veda vakti... Odatv çok önemli gazetecilik başarılarına imza attı. Yeni arkadaşlarımızın bu büyük markayı daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum. Milyonlarca okurumuza çok teşekkürler. Gazeteciliğe aynen devam...” ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1