Zanka

Sokağa çıkma yasağı devam ediyor ancak güzel hava tedbirlerin ihlal edilmesine neden oluyor. Kağıthane’deki kalabalık da dikkat çekici türden oldu. Bazı vatandaşlar, “Daha önce de ceza aldık. Yine dışarıdayım ama ne yapacağız mecbur. Evde nasıl duralım?” diye konuştu…

Korona virüs sürecince hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde Kağıthane Meydanı'ndaki kalabalık görüntüleri şaşkınlık yarattı.

Vatandaşların, mesafe bir kenara bazen maske kuralına bile uymadığı görüldü.

“EVDE VAKİT GEÇİRMİYOR”

Yasak kapsamında uygulanan cezai işlemlerden endişelenmeyen vatandaşların açıklamaları da hayrete düşürdü.

Kısıtlama saatleri içerisinde dışarıda kameralara yansıyan Turgut Yılmaz, “Doğrudur hava almaya çıktık. Yasak tedirgin ediyor ama yapacak bir şeyimiz yok. Ne yapalım bunalıyoruz artık evde. O sebeple dışarı çıktık. Evde durulmuyor. Vakit geçmiyor. Şu anda uyarı vs. bir şey almadık henüz" dedi.

Daha önce cezai işlem uygulanan ancak yine de dışarıda olan Fevzi Akgül de, “Artık hiçbir şeyi umursamıyoruz yani. Daha önce ceza aldık. Daha ödemedik ama ödeyeceğiz. Yine dışarıdayım ama ne yapacağız mecbur. Evde nasıl duralım? Ondan sonra hanımla kavga, çocuklarla kavga. Alışık değiliz. Mecburen çıkıyoruz" diye konuştu.

Mesut çiçek ise, “Evet yasak ama arada bir böyle temkinli olarak çıkmak lazım. Netice de evde durulmuyor. Sosyal mesafeye uyarak arada böyle kaçamaklar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1