Zanka

Yolsuzlukla ve savcılara rüşvet verdiği suçlamasıyla yargılanan Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, mahkeme tarafından suçlu bulundu. Sarkozy, bir yıl hapis ve iki yıl ertelenmiş hapis olmak üzere toplam 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı…

Fransa Eski Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy, görev yaptığı 2007-2012 yılları arasında partisine yönelik cezai soruşturma hakkında bilgi vermesi karşılığında, Monako'da prestijli bir iş teklif ederek sulh hakimi Gilbert Azibert'e rüşvet vermeye çalışmakla suçlanıyordu.

2007'den 2012'ye kadar cumhurbaşkanı olan 66 yaşındaki politikacı, 2014 yılında üst düzey bir yargıçtan dahil olduğu bir yasal işlem hakkında yasadışı olarak bilgi almaya çalıştığı için suçlu bulundu.

Mahkeme, Sarkozy'yi bir hakime rüşvet verme ve nüfuz satmaya çalışmaktan suçlu bularak, iki yıl ertelenmiş olmak üzere üç yıl hapis cezasına çarptırdı. Böyle Sarkozy, Jacques Chirac'tan sonra Fransa’da yolsuzluktan mahkum olan ikinci eski cumhurbaşkanı oldu.

Siyasetten emekli olmasına rağmen muhafazakarlar arasında hâlâ etkili olan Sarkozy'nin karara itiraz etmek için 10 günü var.

Öte yandan mahkeme, Sarkozy'nin evinde elektronik bilezikle gözaltına alınma talebinde bulunma hakkına sahip olacağını söyledi.

DAVADAN

Dava, Sarkozy'nin 2007 başkanlık kampanyası için L'Oreal varisi Liliane Bettencourt'tan yasadışı ödemeleri kabul ettiği iddialarını inceleyen araştırmacılar tarafından kaydedilen, Azibert ve eski avukatı Herzog arasındaki konuşmalara dayanıyordu.

Sarkozy, Bygmalion adı verilen bu skandalla ilgili olarak 17 Mart ve 15 Nisan tarihleri ​​arasında ayrı bir davada yargılanacak, ayrıca Sarkozy, 2012 başkanlık kampanyasında yasadışı fazla para harcamakla suçlanıyordu.

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver