Zanka

Papa Francis, Irak’a ilk ayak basan Papa olarak tarihe geçti. Üç gün sürecek riskli ziyarette Papa, barış ve kardeşlik mesajları verecek…

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, korona virüs pandemisi döneminde ilk uluslararası ziyaretini Irak’a düzenledi. Tarihte Irak'ı ziyaret eden ilk Papa olan Francis, Bağdat Havaalanı'nda kırmızı halı töreniyle ve kalabalık bir heyet tarafından karşılandı.

​Korona virüs ve güvenlik risklerine rağmen "Görevime bağlıyım" diyerek Alitalia uçağıyla Bağdat'a uçan 84 yaşındaki Francis'in Irak'ta çok yoğun bir programı olacak.

Papa'nın 5-8 Mart'taki ziyaretinde İbrahim peygamberin doğum yeri Bağdat'ın yanısıra Hıristiyan nüfuslu Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) başkenti Erbil, 2017'de IŞİD'den kurtarılan Musul ve Ninova vilayetine bağlı Karakuş'a gitmesi planlanıyor.

Ziyaretinde Hıristiyanlığın doğduğu topraklarda son 20 yılda Hıristiyan nüfusun bazı uzmanlarca 'soykırım' diye nitelenen boyutta yok olmaya yüz tutmasına dikkat çekecek olan Papa, inançlar arası diyalog, kardeşlik ve barış mesajları verecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver