Zanka

İbrahim Zarap adlı şahıs, dün akşam saatlerinde eski eşini sokak ortasında ve 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde öldüresiye darp etmişti. İnfial yaratan olayın ardından cani tutuklanmıştı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, darp edilen kadın ve çocuğunun devlet koruması altına alındığını açıkladı…

Dün saat 21.00 sıralarında Samsun’un Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana gelen olayda İbrahim Zarap (27), kendisinde kalan 5 yaşındaki kızları E.M.'yi teslim etmek üzere anne E.M. (24) ile ilçe meydanında bir araya geldi. Bu sırada İbrahim Zarap, 3 yıl önce boşandıkları eski eşi E.M.'ye tekme tokat saldırdı.

İbrahim Zarap'ın yere yığılan kadına tekme atmaya devam ettiği anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kayıt altına alındı. Olay sosyal medyada gündem olurken, tepkiler çığ gibi büyüdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İbrahim Zarap, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

KORUMA ALTINA ALINDILAR

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Canik ilçesinde eski eşi tarafından darp edilen kadın ile çocuğunun koruma altına alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Samsun ili Canik ilçesinde 06.03.2021 tarihinde E.M.'nin boşandığı eşi İ.Z. tarafından darbedilmesi olayı haberi alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmış, savcılık talimatıyla İ.Z. yakalanıp gözaltına alınmıştır. Şüpheli savcılık ifadesi alındıktan sonra 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklamayla sevk edilmiş, Samsun Nöbetçi Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır. Bunun yanında kadına şiddete tanık çocuk için derhal Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğümüz üzerinden psiko-sosyal destek üniteleri harekete geçirilmiştir. Şiddet mağduru kadın tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Vakanın risk durumu gözetilerek derhal uygun koruyucu ve önleyici tedbirler alınmış, şiddet mağduru kadın ve çocuğu koruma altına alınmıştır.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver