Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner’in Genel Kurula gidileceğini açıklamasının ardından, gözler önce Kurul’un ne zaman, arkasından da nerede yapılacağına çevrildi. Kulüp Resmi sitesinden yapılan açıklamadan öğrendik ki Genel Kurul 22 Temmuz'da, çoğunluk sağlanamazsa 30 Temmuz'da Necmettin Erbakan Kongre Salonunda yapılacak. Bugün Yiğiner’in basına verdiği röportajdan öğreniyoruz ki kongre 30 Temmuz’da. Genel Kurul tarihinin belli olmasının ardından Başkanlığa aday olması beklenen Eski As Başkan Murat Ağcabağ’ın 09.07.2019 tarihinde saat 10:00 Crowne Plaza’da basın mensuplarına adaylık süreci ve projelerini tanıtacağı bilgisi verildi. Açıkçası yer seçimi ve Ağcabağ’ın paylaşımları herkes gibi bendede beklentiyi yükseltti.

Ankaragücü bu sefer pekte alışık olmadığımız bir Genel Kurula gidiyor. Bugüne kadar tek adayla gidilen Başkanlık seçiminde bu sefer iki aday yarışacak. 22 Temmuz’a kadar bir 3. İsim daha bu yarışa katılırsa çokta sürpriz olmaz. Zira bunun için zemin yoklayanların olduğu bilgisi kulağımıza geliyor. Şu anda ortada ben adayım diye çıkan iki isim olduğuna göre biz değerlendirmemizi ona göre yapalım. Öncelikle Ankara’da sarı-laciverte gönül vermiş kimle konuşsam Genel Kurul ile ilgili aynı şikâyette bulunuyorlar ‘Neden bu kadar geç bir tarih ve niçin hafta içi yapılıyor. Neden geç yapıldığı konusunda elbette bir düşüncem var ona değinirim ama niçin hafta içi yapıldığı sorusunun cevabını resmi ağızdan aldığım için rahatlıkla yazabilirim. Ülkenin Başkent’in de 900 küsur kişinin toplanacağı yer konusunda seçenekler sınırlı. Hafta sonu için düşünülen yerlerin hepsinin çok önceden organizasyonlara kiraya verilmiş olması sebebiyle, hafta içine kalan Genel Kurula maddi anlamda da en hesaplı olan Necmettin Erbakan Kongre Salonu ev sahipliği yapacak. Hani şeytanın avukatlığını yapıp Başkan Yiğiner’in hafta içi taraftar anlamında daha az katılım olacağını düşündüğünü de ekleyebiliriz bu sebebe.

İsterseniz Mehmet Yiğiner cephesinde neler oluyor oradan başlayalım. Başkan delege yapısının verdiği güvenden dolayı çok rahat. Daha net yazmak gerekirse Yiğiner istemedikçe mevcut ortamda bir başka ismin Başkan olması mümkün gözükmüyor. Genel Kurul öncesi aidat ödemeyen delegelerin üyeliklerinin silinmesinin ardından geriye kalan isimlerin neredeyse tamamının Yiğiner tarafından kulübe üye yapılmış olması Ağcabağ’ın önündeki en büyük engel.

Milli kaleci Altay Bayındır’ın Fenerbahçe’ye resmi kayıtlara göre 1,5 milyon euroya satılması sonucu kulübün kasasına giren para derin bir nefes aldırdı Yönetime. Zaten Ankaragücü’n de bütün strateji Altay’ın satılması üzerine kurulmuştu. Hatırlarsanız takımda ilk imzayı Korcan attı. Takımın başına getirilmesi planlanan Bülent Uygun’un Sivasspor’dan eski öğrencisinin kale için yeterli olduğunu düşündüğünü belirttiği, eğer fırsat olursa yabancı bir kaleci alınsın şeklinde rapor verdiğini bilgisi mevcut. Altay’dan gelen paranın tamamı futbolcu ödemelerinde kullanılacak.

  

Adları her gün başka takımlarla anılan Pazdan, Orgill gibi isimlerin takımda kalacağını net bir şekilde söylüyor Yöneticiler. Zanka Spor’un özel haber olarak paylaştığı ve oldukça dikkat çeken Stelios Kitsiu’nin bu sezonda Ankaragücü forması giymesi için transfer çalışmasında sona gelindiği haberine ek olarak şunu ekleyim bu transferi çok önemsiyor Başkan. Kendisine çok yakın bir isimlerden öğreniyoruz ki Boyd ve Altay dışında sezon sonu kadroda olan oyuncular yeni sezonda da Ankaragücü forması giyecekler. Basın Sözcüsü Uğur Engin’in bizzat Mehmet Yiğiner tarafından görevlendirilerek Bursa ve İstanbul arası mekik dokuduğu ve sponsorluk görüşmelerinde bayağı bir aşama kaydettiği bilgisini de paylaşalım sizlerle. Ayhan Atik ve ekibinin harıl harıl oyuncu taraması yaptığı, 10’a yakın isim belirlendiği ve mali sorunlar çözülürse en az 5-6 isimle anlaşılacağı da kulüp içinden gelen haberler arasında. Başkan basına verdiği demeçlerde güçlü bir yönetim kuracağını söylüyor. Yeni yönetiminde 2-3 tane maddi anlamda güçlü işadamının olacağı kesinleşmiş gibi. Başkan için en büyük dezavantaj taraftarın büyük kısmının kendisini istememesi. Eğer işler Başkanın istediği gibi gitmezse, her maç sıkıntı yaşayacağı kesin. Peki, Mehmet Yiğiner aradığı parayı bulamadı ve Başkanlığı bırakmayı kabul etti o zaman Başkan kim olur sorusunun cevabı ne olur? 40 yıldan daha fazla bir süredir camianın içinde yer alan bir büyüğümüzden öğrendiğimiz o zaman Yiğiner görevi Mustafa Akan’a bırakır oldu.

    

Gelelim diğer Başkan adayı Murat Ağcabağ kanadına. Öncelikle adaylığını açıkladığı ve projelerini tanıttığı toplantısı için kendisini tebrik ediyorum. Ankaragücü gibi köklü bir camianın her organizasyonun bu şekilde kaliteli olması gerektiğini düşünüyorum. Doğruyu söylemek gerekirse çok fazla bilgi alacağımız bir toplantı olacağını sanıyordum. Sayın Murat Bey’in arkadaşlarımın hazırladığı resimle özetlediğimiz projeleri, kendisi Başkan olmasa da Ankaragücü Yönetimi tarafından mutlaka uygulanmalı.

Başkan adayı açıklamalarında projeleri dışında çok detaya girmedi. Yiğiner’in Kulübün hesabına 35 milyon yatırırlarsa Başkanlığı onlara bırakırım açıklamasına, “Hangi hesaba yatıralım? Ben şöyle söylüyorum, bu konunun kapanmasını rica ediyorum. Hem başkan tarafından hem bizim tarafımızdan. Bu parayı biz kendi yönetimimiz tasarrufunda kullanacağız. Biz geleceğiz, kendi bütçemiz olacak. Borcumuz varsa ödeyeceğiz, kalacak varsa da kalacak. Bunu biz 35 milyon ile sınırlamıyoruz. Zaten başka gelirlerimiz olacak. Bunun dışında kulübümüzün ihtiyacı varsa yönetimimiz çok güçlü gerekirse kulübümüze borçta verecek daha sonra da tahsil edecekler. Biz böyle bir parayı vermeyi taahhüt etmedik. Vermeyeceğiz net” diyerek cevapladı. Dün görüştüğüm arkadaşlarımın birçoğu Ağcabağ’ın parayı yatıyoruz demesini beklediğini düşündüğünü gördüm. Ben onlar gibi düşünmüyorum. Murat Bey açıklamalarında tamamen haklı. Kulüp hesaplarının hacizli olduğu düşünülürse kimse parasını bile bile bu şekilde harcamak istemez.

Murat Ağcabağ’ın açıklamalarının diğer dikkat çeken kısmında da  ‘’Bu sezon transfer tahtasını açmak için tüm paramız hazır. Şu ana kadar 13 büyük firma ile reklam ve sponsorluk anlaşması yapıldı. Bunlardan yaklaşık 24 milyon TL gibi bir rakam elde edeceğiz. Bize bu yolda kimler arkadaşlık edecek ondan bahsetmek istiyorum. Yönetim kurlumuzun tamamı ülkemize değer katan iş adamlarından oluşmaktadır. Teknik direktörümüz ülkemizin kabul ettiği önde gelen isimlerden birisi. Hocamızla anlaştık, hiçbir belirsizliğimiz yok. Sportif direktörümüz Ankaragücü’ne hizmet etmiş eski futbolcularımızdandır. İşletme körlüğünü engellemek için profesyonel danışmanlarla yola çıkılmıştır.’’ dedi. Keşke bunun arkasını 13 firmanın detayları ile süsleseydi. Murat Bey’in ilk adayım dediği günden bugüne kadar en çok eleştirildiği konu zaten bu değil mi? Ben Murat Bey’in Yönetiminin hazır olduğunu, sponsor, hoca, futbolcu gibi çalışmalarını biliyorum. Ama benim ya da bir başka meslektaşımın onu da geçtim yakın çevresinin bilmesi taraftarın kafasındaki soru işaretlerinin cevabı olmuyor. Toplantıda gördük ki tribün gruplarının büyük çoğunluğu Ağcabağ’ın yanında. Tribün liderleri tarafından grup üyelerine gerekli açıklama bilgilendirme yapılıyor olabilir ancak Ankaragücü’n de gruplara dâhil olmayan binlerce taraftarında desteği alınmak isteniliyorsa daha somut veriler ortaya konulmalı.

Ağcabağ’ın en büyük şanssızlığı anlaşılan futbolcuları yaşanan belirsizlik nedeniyle daha fazla bekletilememesi. Bunun ilk örneği Kayserispor ile anlaşan Djedje oldu. Pinto’nun da 1-2 gün içerisinde Gençlerbirliği ya da Trabzonspor ile anlaşabileceği söyleniyor. Futbolcular yönünden baktıklarında kendilerince haklılar. Kongrenin 30 Temmuz’a kadar sarkacağı düşünülürse futbolcuda kendi yolunu seçmek ister doğal olarak.

  

Yaşanan gelişmeleri, elde ettiğimiz bilgileri sentezleyince bana göre çıkan sonucu yorumlarsam eğer, Mehmet Yiğiner Başkanlığa devam eder. Transferin son günlerine doğru transferler yapılır ve geçen sene 2.yarı tutan aşının tutması beklenir. Tutarsa 3-4 hafta sonra her zaman ki gibi her şey unutulur. Aşı tutmaz işler kötü giderse her hafta tribünlerden gelen tepkiler artar. İstifa sesleri artarak yükselmeye başlar.  Murat Ağcabağ muhalefetinin dozajını arttırır ve devre arası Başkan olur.  

Yazının son kısmında hepimizin gururu Altay Bayındır’a teşekkür etmek istiyorum. Yaşından fazla olgunluğa sahip, ahlaklı ve efendi kişiliği ile çok sevdirdi kendini. Bu sezon en az 3-4 maçta yaptığı kritik kurtarışlarla ligde tutunmada çok büyük pay sahibi oldu. Fenerbahçe Kulübü 1.5 milyon euro’ya Altay’ı transfer etti. Başkan Yiğiner konu hakkında basına verdiği demeçte ‘’Altay’ı Galatasaray ve Beşiktaş’ta istedi ama 1.5 milyon euro’ya çıkan Fenerbahçe oldu’’ dedikten sonra Altay’ın kendisine verdiği cevabı da paylaştı. Altay, Başkanım siz anlaşın, kulübüm kazansın, sonrasında biz anlaşırız. Bu cevap Altay’ın Ankaragücü sevgisini hepimize bir kez daha gösterdi. Teşekkürler Altay senin transferinden gelen para belki de takımla yollarını ayırmayı düşünen birçok ismin bu sezonda forma giymesini sağlayacak.

  

Son olarak bir hatırlatma yaparak yazımı tamamlayım. Zanka Medya Spor Servisi twitter’da Zanka Spor hesabı ile en güncel spor haberlerini sizlere ulaştırıyor. Takip ederek destek verebilirsiniz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
181