Zanka

Show TV’nin başı haber programında izinsiz olarak kullandığı videolar yüzünden belaya girdi. Ünlü Youtuber soluğu mahkemede aldı, mahkeme onu haklı buldu ve Show TV’nin tazminat ödemesine hükmetti. Peki bu ünlü Youtuber kim? Ne kadar tazminat kazanacak? Kazandığı parayla ne yapacak? İşte detaylar…

Youtube'da 4 milyon abonesiyle "Deli Mi Ne?" kanalında içerik üreten ünlü Youtuber Fester Abdü, videolarını izinsiz olarak 3 defa haber programında yayınlayan Show TV'ye açtığı davayı kazandı.

"Deli Mi Ne?" kanalı olarak açtıkları davayı kazandıklarını Youtube üzerinden bir video paylaşarak açıklayan Fester Abdü, davayı açmadan önce önlerine engellerin çıktığı belirterek ilk önce uzlaşmak için TV kanalı ile görüşmeye gittiğini söyledi. Fester Abdü uzlaşmaya gitttiğinde TV kanalının "Kazanamayacaksınız. Kazanamayacağınız gibi bir de rezil olacaksınız." cümlesi üzerine uzlaşmayı reddetti ve davayı açtı.

Toplamda iki adet dava açtıklarını belirten Fester Abdü, ilk açtığı davanın telif hakkı olduğunu ve ikinci davanın ise maddi, manevi tazminat davası olduğunu söyledi.

Toplamda 1 milyon 434 bin TL'lik tazminat davasını kazandığı açıklayan Fester Abdü, Hollywood tarzında bir film stüdyosunu kuracağını açıklayarak herkese iş olanağı sağlayacaklarını söyledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
131