Zanka

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında yaşamını yitiren Türk tiyatrosunun usta ismi Rasim Öztekin için, yıllarca sahne aldığı Ses Tiyatrosu’nda tören düzenlendi…

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün 62 yaşında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi Rasim Öztekin, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Öztekin'in Türk bayrağına sarılı ve üzerine Galatasaray bayrağı da konulan tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi’ne getirildi. Buradaki törenin ardından cenaze, Öztekin'in profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu önünde cenaze aracından indirildi. Tören mangası usta oyuncunun tabutuna omuz vererek, tiyatro sahnesine getirdi.

Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, usta oyuncu için son görevlerini yapmak üzere tiyatro salonuna geldi.

“BU SAHNEYE BÖYLE ÇIKMAK İSTEMEZDİM”

Ünlü sanatçının kızı Pelin Öztekin, “Ben burada büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim. Onu çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ederim” dedi ve gözyaşları içinde sahneden indi.

Öztekin’in cenaze namazı Ses Tiyatrosu'ndaki törenin ardından,  Zincirlikuyu Camii’nde kılındı. Öztekin’in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver