Zanka

Her şeyi arkalarında bırakarak Amerika’ya yerleşen Harry ve Meghan Markle çiftinin, Oprah Winfrey ile yaptıkları röportaj tüm dünyada geniş yankı bulmuştu. Markle, kraliyet ailesinin bir üyesi tarafından oğulları Archie'nin cildinin "ne kadar koyu" olabileceğinden endişe duyduklarını söylediğini açıklamıştı. Bu açıklamayla başlayan ırkçılık tartışmalarına tahtın varisi Prens William, “Irkçı bir aile değiliz” diye yanıt verdi…

Geçtiğimiz pazar akşamı Amerikalı sunucu Oprah Winfrey ile yayınlanan röportajda dikkat çekici açıklamalarda bulunan Prens Harry ve Meghan Markle, oğullarının Prens unvanı alamadığını ve sarayda ırk sorunları yaşandığını ifade etmişti. Modern Kraliyet Ailesi'nin ilk karma ırklı üyesi olan Markle, kraliyet ailesinin bir üyesi tarafından oğulları Archie'nin cildinin "ne kadar koyu" olabileceğinden endişe duyduklarını söylediğini açıklamıştı. Markle ayrıca, sarayda kısıtlandığını, sessiz kalmasının istendiğini ve yaşamını sonlandırmak istediğini itiraf etmişti. Prens Harry ise görevlerini bıraktıktan sonra saray tarafından koruma ve maddi yardımların kesildiğini açıklamıştı.

Bu açıklamalar İngiliz kraliyet ailesinde var olan krizi daha da derinleştirdi. Londra'nın doğusundaki okul ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Prens William, Harry ile Meghan'ın ses getiren röportajının ardından kardeşi ile henüz konuşmadığını ancak konuşmayı planladığını söyledi.

Prens William ırkçılık iddialarına ise “Biz kesinlikle ırkçı bir aile değiliz” ifadeleriyle yanıt verdi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver