Zanka

Zeminle ilgili yönetimi hedef alan sözlerinin ardından, Galatasaray tarafından sözleşmesi feshedilen Belhanda’yla ilgili tartışmalar sürüyor. Herkes hukuki sürecin ne olacağını merakla bekliyor. Peki Younes Belhanda, bu hareketi bilinçli yapmış olabilir mi? Sarı kırmızılı kulübün yönetimi neden Belhanda’dan vazgeçmek istedi? Zanka TV spor yorumcusu Zafer Uğur, olayın perde arkasında yatan sebepleri anlattı…

Galatasaray, Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığı maç sonrası kötü zemin nedeniyle yönetimi hedef alan açıklamalarda bulunan Faslı oyuncusu Younes Belhanda’nın sözleşmesini tek taraflı fesh etti. Sözleşme feshinde, maç sonrası açıklamaların yönetim kurulu üyelerinin saygınlıklarına zarar verdiği ve hakarete varan beyanlar olduğu belirtildi.

Olay hem Türkiye’de hem de Fransa’da geniş yankı bulurken, hukuki sürece ilişkin tartışmalar da başladı.

Zanka TV spor yorumcusu Zafer Uğur, Belhanda ayrılığının perde arkasını anlattı ve sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Faal olarak oynayan bir futbolcunun sözleşmesinin feshedilmesinin çok rastlanan bir durum olmadığına dikkat çeken Uğur, Belhanda’nın bu hareketi bilinçli yapmış olma ihtimalini düşündüğünü söyledi. Bu düşüncesinin sebebini de şöyle ifade etti:

“Belhanda’nın bu sene son senesiydi ve Galatasaray yönetimi sözleşme yenileme durumunu netleştirmedi. Hatta içeriden alınan bilgiler, Galatasaray’ın kesinlikle Younes Belhanda’yla bir sözleşme devamlılığı sağlayamayacağıydı.

Futbolcular çok zeki, futbolcuların menajerleri çok zeki, avukatları çok zeki. Son 3-4 yılda sahaya çok fazla bir şey koyamayan bir futbolcunun, birden bire sahanın zemininden bahsetmesi. Ben burada Belhanda’nın bir strateji uyguladığını düşünüyorum, bu stratejide de kendince başarılı olmuş olabilir ancak ileriye dönük Belhanda’ya bunun çok ciddi kaybı olacağını düşünüyorum futbol kariyeri anlamında.

GALATASARAY’A YÜK OLACAK MI?

Birçok kişi Galatasaray maddi yüke girer mi diye düşündü. Şöyle düşünmek lazım bununla ilgili; 31 Mayıs tarihine yani sözleşmesi bitene kadarki tarihe kadar Belhanda zaten her şeyi alacak. Çünkü tek taraflı bir fesih söz konusu. Ama sözleşmesi yenilenmediği için diğer tarafla ilgili Galatasaray’ın eli şu anda çok kötü durumda gibi gözükmüyor. Her ne kadar avukatının ‘Bu gerekçeyle bir fesih söz konusu olamaz’ şeklinde bir ifadesi olsa da, hukuki sürecin işleyişine bakacağız. Çünkü büyük ihtimalle UEFA bunu değerlendirecek, kulübün gerekçelerine bakacak, belki Belhanda’nın savunmasını alacak buna istinaden de fesih işleminin doğru olup olmadığı ya da bununla ilgili ekstra bir tazminat olup olmadığıyla ilgili bir değerlendirmede bulunacak.”

FATİH TERİM, BELHAN’DAYI HEP KORUDU

Peki Galatasaray yönetimi neden Younes Belhanda’dan vazgeçmek istedi? Yönetimin özellikle transfer döneminde Faslı futbolcudan çok çektiğini anlatan Zafer Uğur, bir bilenme olduğunu fakat teknik direktör Fatih Terim’in Belhanda’ya büyük bir destek verdiğini ve önemli bir pozisyonda oynaması nedeniyle ket vurulduğunu söyledi.

Bir Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında Belhanda’nın Galatasaray tribünleriyle küfürleştiğini de hatırlatan Uğur, taraftarın o zamanlar büyük bir tepki gösterdiğini ama yine Fatih Terim’in ona sahip çıktığını belirtti.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ



Bu içeriğe emoji ile tepki ver