Zanka

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, fezlekelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Şentop, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili olarak “Anayasa'ya göre kesin hüküm bağlayıcıdır ve onun gereği yerine getirilir. Anayasa Mahkemesine bireysel başvurunun sonucunu beklemek söz konusu değil” dedi…

TBMM Başkanı Mustafa Şentop gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şentop’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

PUL GİDERLERİ

* İletişim giderleri ile ilgili bir ödememiz var. Üst limit 57 bin TL civarı. Telefon, posta giderlerini de içine alıyor. Pulun iletişim halinde kullanılması ile ödenir. Pul satın alınıp kullanılmaz ise Meclis’in ödemesi doğru değil. İletişim giderleri ile ilgili düzenlememiz var.

FEZLEKELER

* Fezlekeler karma komisyonda. Bazı bireysel başvuru ilgili kararlarda AYM meclise göndermişti. AYM’nin kararlarının nasıl kararlar verebileceği belli. Meclis’e kanun değişikliği konusunda telkinde bulunmak yanlış.

* AYM’de bireysel başvuru yolu hükmü engelleyen bir yol değildi. AYM’nin kararları yatay etki ediyor. Kesin hüküm anayasaya göre belirleyicidir.

GERGERLİOĞLU’NUN KESİNLEŞEN YARGI KARARIYLA İLGİLİ DOSYA

* Anayasa'ya göre kesin hüküm bağlayıcıdır ve onun gereği yerine getirilir. Anayasa Mahkemesine bireysel başvurunun sonucunu beklemek söz konusu değil.

SUUDİ ARABİSTAN’DA TÜRK OKULLARININ KAPATILMASI

* Mekke ve Medine’deki okullar fiilen kapatıldı şeklinde bir karar var. Resmi açıklama yapılmış değil.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver