Zanka

MHP’nin büyük kongresinde 2023’te cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yineleyen Devlet Bahçeli’ye, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’dan çok sert tepki geldi. HDP’ye kapatma davası üzerinden değerlendirmelerde bulunan ve çözüm sürecini hatırlatan Okuyan, o dönem iktidar tarafından verilen demeçleri de ortaya koydu. “Bunları Devlet Bahçeli hatırlıyor mu? Yoksa yaşı iyice ilerlediği için bazı şeyleri karıştırıyor mu?” diye soran Yaşar Okuyan, andımız konusunda da sert çıktı ve “Sen, ‘Ne mutlu Türkiye yazdırmazsam namussuzum’ diyen Devlet Bahçeli, ‘AKP’den yüce divanda hesap sormazsam namussuzum’ diyen Devlet Bahçeli, senin halen Cumhur İttifakı’nda ne işin var? Devlet Bahçeli, sen milliyetçi misin? T.C.’yi her taraftan attılar. Bunları unuttunuz mu? MHP’nin kongresinde Türkeş’in kemikleri sızlamıştır” dedi...

Zanka TV’de yayınlanan “Söz Meclisten İçeri” programında bu hafta, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ile 24. Dönem MHP Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Söz Meclisten İçeri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Masadaki konularda; HDP’ye kapatma davası, andımız ve MHP’nin kongresi vardı.

HDP’ye yönelik kapatma davasını destekleyen Özcan Yeniçeri, “HDP şu tercihi yapmadı senelerdir; Siyaset mi, şiddet mi? Dağdakilerle mi olacaksınız, halkla mı olacaksınız, meseleyi Meclis’ten mi yöneteceksiniz? Belediye başkanları ihalelerin belirli bir miktarını dağın finansmanında kullanıyor, maaşların bir kısmını yukarıya gönderiyor. Bunların hepsi tespitli. Terörü kınamıyorlar” diye konuştu.

Yeniçeri şöyle devam etti:

“HDP, PKK, PYD bunlar kendi iradeleriyle hareket eden organizasyonlar da değil. HDP, PKK’dan ve Öcalan’dan bağımsız değil. PKK ve Öcalan, Amerika’dan bağımsız değil. ABD açıkça, Suriye’deki PKK/PYD’nin kendi kara kuvvetleri olduğunu ilan etti. 100 binin üzerinde silah aktardı. Devamlı devlete meydan okuyorsunuz, siz kimsiniz!

Bunlar ülkenin sınırlarının bir kısmını PKK’yla birlikte ülkeden ayrıştırmak istiyorlar. Dolayısıyla bunlara yönelik olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapmış olduğu yerden göğe kadar haklıdır. Yalnız geç olarak yapılmıştır. Bu konuda en ufak bir taviz hiçbir kimse veremez. Buna herkesin karşı çıkması gerekir, bunun iktidarı muhalefeti olmaz. Efendim oradan oy gelir bize, bu oyları biz kendimize çekelim de iktidarı yıkalım falan son derece yanlış. Onların oylarına göz dikenler, Türk milletinin oylarını kaybedeceklerdir.”

OKUYAN: SORUYORUM, BUNLAR SUÇ DEĞİL Mİ?

“Devletin 19 sene başında olanlar, bu memlekette çözüm süreci diye bir süreç başlattılar” diyen Yaşar Okuyan, Erdoğan’ın bir dönem yaptığı ‘Valilerimize operasyon yapmayın dedik’ açıklamasını hatırlattı ve şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin o süreçte 290 operasyon talebi var, izin verilen sadece 8. Devletin tepesindeki AKP Genel Başkanı ‘Operasyon yapmayın’ diyor, neden valilere talimat veriyorsun sen? Çözüm süreci zarara uğramasın diye. Suç bu!

Bu suçu işleyen HDP ya da HDP gibi olanlar veya o partinin içinde olanlar suç olacak, sen iktidarda olduğun için kimse senden bunun hesabını sormayacak. Ben iktidardayım bitti diyor. Bunları esas kurultayını yapan Bahçeli ve ekibi için hatırlatıyorum. ‘Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık’ diyor, kim diyor bunu Bülent Arınç diyor. Yine Bülent Arınç, bir kanun çıkartıyorlar ve ‘Bu kanun KCK’lılar da çıksın diye getirildi’ diyor. Bunları şunun için söylüyorum, HDP kapatılsın benim derdim o değil. Böyle bir enteresan bir Türkiye’de yaşıyoruz. HDP’yi suçladığınız şeylerin bazıları hele devleti yönettiği için HDP’den 100 kat daha devlete zarar verici eylemleri yapanlar, HDP’yle kucak kucağa oturanlar, şimdi HDP’yi kapatalım diyor. Niye? Oradan artık sana bir ekmek kalmadı. 6 milyon civarındaki oy son yerel seçimlerde gösterildi ki AKP’nin oyununa, Tayyip Bey’in oyununa gelmiyorlar.

Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı Hakkı Pekin konuşuyor, ‘O dönem Cemil Bayık’ın yerini tespit ettik’ diyor, ‘Operasyon yapacaktık Cemil Bayık'ı vuracaktık, Tayyip Erdoğan'ın kararıyla oraya ateş etmedik’ diyor. Bu ne demek ya? Bunlar suç değil mi? Sadece soruyorum, yorum yapmıyorum. ‘PKK’yla görüşen arkadaşı ben gönderdim, sıkıntısı olan bana söylesin’, kim diyor bunu? Recep Tayyip Erdoğan. Bir tane iki tane değil, bunlar ne olacak?

Kime soruyorum, ben bunları Devlet Bahçeli’ye soruyorum. Kurultayda MHP iki defa dediysen, Cumhur İttifakı’nı 4 defa dedin. 52 yıllık koskoca Milliyetçi Harekat Partisi’ni, Alparslan Türkeş’in partisini orada kapısına kilit vurdu. Büyük kongre falan değil, MHP’nin kapısına kilit vurup anahtarı da gidip AKP Genel Başkanı’na takdim etme kongresidir bu. Tarih bunu böyle yazacak.”

“DEVLET BAHÇELİ İYİ BUNLARI HATIRLIYOR MU?”

İktidarın PKK ile ilgili demeçlerini ve Erdoğan’ın ‘PKK düşman değil’ açıklamasını hatırlatan Okuyan, “Bunları Devlet Bahçeli hatırlıyor mu? Yoksa yaşı iyice ilerlediği için bazı şeyleri karıştırıyor mu?” diye sordu.

Yaşar Okuyan, ardından da Devlet Bahçeli’ye sert sözlerle yüklendi:

* 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sen partinin büyük kongresinde ‘Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır’ diyorsun. Peki niye bunları yapanla berabersin? O zaman git AKP’ye katılma kararı al, hala Türk milliyetçisiyiz diye konuşma. Devlet Bahçeli sen, Türk milliyetçilik hareketine ihanet eden adamsın. Sen, istediğin kadar o kongre seni tek başına genel başkanlığa seçsin, Türkiye’nin geleceğine ihanet eden bir adamsın.

* Andımız’da bir esti gürledi sonra sindi. Antla ilgili bazı şeyleri hatırlatmak istiyorum. 2013’te bizzat Abdullah Öcalan’ın İmralı zabıtlarında da yer alan ama Murat Karayılan’ın da Nisan 2013’te gazetelerde yayınlanan bir demeci var. Diyor ki, ‘İlkokullardaki öğrenci andı kaldırılsın, ne mutlu Türküm demek ırkçılıktır’. Aradan 5 ay geçiyor, bu ant kaldırılıyor. O zaman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘İlkokullarda öğrenci andı uygulaması kaldırılmıştır’ diye açıklama yapıyor. Devlet Bahçeli, etrafında bulunanlar, o salonda bulunanlar, Devlet Bahçeli’yi alkışlayanlara söylüyorum bunları. Bunlardan haberiniz var mı? Siz kimin yanındasınız?

“DEVLET BAHÇELİ SENİN CUMHUR İTTİFAKI’NDA NE İŞİN VAR!”

* Peki o tarihte sen Devlet Bahçeli, yer veriyorum iyi dinle beni, Bahçeli’nin etrafında hangi sebeplerle hala orada yer alan bazı bildik isimler siz de iyi dinleyin. Tarih önünde mesulsünüz. Sizin tekrar seçtiğiniz ama MHP’den çok Cumhur İttifakı diye konuşmasını alkışladığınız Devlet Bahçeli’nin 1 Aralık 2013 tarihinde Bandırma’da mitingde yaptığı konuşmadan bir satır okuyacağım. Diyor ki Bahçeli bu antla ilgili, “Türkiye’nin her tarafına ne mutlu Türkiye yazdırmazsam namussuzum. Çocuklarımıza andı tekrar öğretmezsem namussuzum. Bu ihaneti yapan Adalet ve Kalkınma Partisi’nden yüce divanda hesap sormazsam namussuzum”. Genel başkan seçtiğiniz adam söylüyor bunu. Hepiniz mi aklınızı yitirdiniz?

* Bu lafı söyleyen Devlet Bahçeli, bugün andın kaldırılması için bütün siyasi iradesini ortaya koyan ve Danıştay’ın ilk baştaki uygulamasına itiraz eden bugünkü AKP’nin Milli Eğitim Bakanı. İtiraz gerekçesini de şöyle söylüyor, “Çok geçmişlerde kalmış olan Komünizm, Faşizm gibi şeyleri andıran böyle bir şeye ihtiyaç yoktur” diyor.

* Sen, “Ne mutlu Türkiye yazdırmazsam namussuzum” diyen Devlet Bahçeli, “AKP’den yüce divanda hesap sormazsam namussuzum” diyen Devlet Bahçeli, senin halen Cumhur İttifakı’nda ne işin var? Açıkça söyle kardeşim, de ki ‘Biz MHP olarak tarihi misyonumuzu doldurduk. Ne yaparsa yapsın Tayyip Erdoğan bizim için genel başkandır, bizim liderimizdir’, tamam o zaman itiraz yok. Ayağa kalkıp alkışlayacağım seni.

* Tayyip Erdoğan, “Bizim andımız İstiklal Marşı’mızdır” diyor. Dediğiniz gibi o marş, ant başka bir şey. Peki sen Recep Tayyip Erdoğan, sen bu İstiklal Marşı ile ilgili geçtiğimiz dönemde itiraz ortaya koymadın mı? “Benim torunum bunu söyleyemiyor, İstiklal Marşı’nın bestesi güftesi değişmesi lazım” diye konuşan sen değil misin?”

“ANDI KALDIRAMAZSINIZ!”

* Çeşitli cemaatlerde zikir şeklinde okunan İstiklal Marşı’na dair görüntüler izleten Okuyan, “Türkiye uyan! Bahçeli uyuyabilir, milliyetçiler uyanın! Türkiye satıldı. İstiklal Marşı böyle mi olacak? Trabzon’da okulda Arapça İstiklal Marşı söyletiyorsunuz. Bunları kim yapıyor! Çıldırtmayın adamı! Ne yapıyorsunuz siz! İstiklal Marşı mı bu! Bunu yapanlarsa söylüyorum Allahsız dinsizler! Böyle İstiklal Marşı olmaz! Andı kaldıramazsınız! Doğru dürüst okuyacaksınız! Türk demekten utanmayın, Atatürk deyince tüyleriniz diken diken oluyor! Bunların hesabı size sorulacak, az kaldı. Hazırlanın, her türlü entrikanızı yapın. Bu millet bunun hesabını öyle bir soracak ki sandıkta, feleğiniz şaşacak. Nerede o Türk milliyetçiliği? 2023’te adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır diyen Devlet Bahçeli, sen milliyetçi misin? Sağlık Bakanlığı’ndan başlayıp T.C.’yi silmeye başladılar. Ziraat Bankası T.C.’yi attı. Bursa Valiliği, Bayburt Valiliği, her taraftan atmaya başladılar. Milliyetçiyim diyenler bunları unuttunuz mu? MHP’nin kongresinde Türkeş’in kemikleri sızlamıştır.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver