Zanka

CHP, İYİ Parti ve HDP’nin oylarıyla reddedilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi, Meclis'i karıştırdı. Meclis Başkanı Şentop tartışmalara ilişkin “manipülatif” yorumunu yaparken, CHP’li Özel ise Anayasa Mahkemesi’ni işaret etti. AKP ve MHP'nin itirazları sonucu teklif yeniden oylamasına karar verildi...

Meclis Genel Kurulu'nda dün akşam Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin oylarıyla reddedilmişti. Teklifin oylanmasına ilişkin tartışma, AKP’nin itirazı üzerine Başkanlık Divanı'na taşınmıştı.

Divanda alınan kararı Meclis Başkanı Mustafa Şentop açıkladı. Şentop, “Tartışmaları manipülatif görüyorum. İtiraz üzerine Başkanlık Divanı toplandı. Oylamanın yenilenmesi yönünde karar çıkarsa tekrarlanır” dedi.

CHP, AYM'YE GİDECEK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuya ilişkin, "Başkanlık divanındaki çoğunluk kullanılarak darbe yapılmaktadır. 10 gün içinde eylemli içtüzük ihlalinden Anayasa Mahkemesine gideceğiz" açıklamasını yaptı.

CHP, İYİ Parti ve HDP "teklif düştü, içtüzüğün gereği budur" görüşünde.

YENİDEN OYLANACAK

Büyük tartışmalara neden olan teklif bugün Genel Kurul’un gündemine getirildi ve yeniden oylanmasına karar verildi. Teklif 6 Nisan’da yeniden oylanacak.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver