Zanka

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Anayasa Mahkemesi kapatılsın” çıkışına sert tepki gösteren Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Bahçeli’ye “Danıştay’da canını sıkan bir şey varsa Danıştay kapatılsın, Yargıtay’da canını sıkan bir şey varsa Yargıtay kapatılsın. Sen kimsin? Sen ne istiyorsun? Türkiye düşmanlığın neden? Anayasa Mahkemesi kapatılsın dediğiniz anda, e HDP’yi kim kapatacak? Sen mi kapatacaksın? Türkiye’den neyin intikamını alıyorsun?” diye seslendi…

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin kapatılması davasında iddianameyi usul eksiklikleri gerekçesiyle Yargıtay’a iade etmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu karara, “Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğünden mi yanadır, yoksa bölücülüğün mü şakşakçısıdır? Dağda elde edilen başarıların TBMM'de kaybına tahammülümüz asla olamayacaktır. HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır” ifadeleriyle tepki göstermişti.

Zanka TV’de yayınlanan Söz Meclisten İçeri programında, Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi çıkışını değerlendiren Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, sert çıkışta bulundu.

Bahçeli’ye “Sen kimsin?” diye soran Okuyan, şu ifadeleri kullandı:

“Devlet Bahçeli, sanki Anayasa Mahkemesi HDP’nin kapatılmasını reddetmiş gibi bir öfke içerisinde. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı diyor, Danıştay’da canını sıkan bir şey varsa Danıştay kapatılsın, Yargıtay’da canını sıkan bir şey varsa Yargıtay kapatılsın. Sen kimsin? Sen ne istiyorsun? Türkiye düşmanlığın neden? Anayasa Mahkemesi kapatılsın dediğiniz anda, e HDP’yi kim kapatacak? Sen mi kapatacaksın? Bu Devlet Bahçeli’nin tabiri caizse siyasette zıvanadan çıktığını gösteriyor. Bu kadar da olmaz. Gerçekten insanın aklına şu geliyor; senin Türkiye’den zorun ne? Türkiye’den neyin intikamını alıyorsun? Bu düşmanlığın sebebi ne? Sana verilen yeni bir görev mi var? Bu kadar art arda gelen bir şeyde ya yaşlılığın getirdiği ciddi bir psikiyatrik tedaviye ihtiyaç olan durum söz konusu, ya da gerçekten yeni bir görev istenmiş o görevi yerine getiriyor.”

“HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASI GEREKİR”

Okuyan, hukukçu arkadaşıyla konuştuğunu ve Bahçeli’nin suç işlediğini de belirterek şöyle devam etti:

“Bir defa Bahçeli’nin dediği bu şey, Türk Ceza Kanunu’nun 288. maddesinde ‘adil yargılanmayı etkilemeye teşebbüs’ suçundan hakkında soruşturma açılmasını gerektirir.

Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Bunları söylediğiniz vakit artık Türkiye, ciddi manada bir güvenlik sorunuyla, hukuk sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Devlet Bahçeli bu konuşmalarıyla belki HDP’nin kapatılmasını sağlamayacak ama MHP’nin kapatılmasına sebebiyet verirse de benim için sürpriz olmayacak. Bu kadar artık Anayasa Mahkemesi’ne kadar kapansın etsin diyen birisinin, bir partinin genel başkanlık koltuğunda oturması Türkiye’ye zarar verir duruma geldi. Bunu da ciddi bir olumsuz gelişme olarak değerlendiriyorum. Sen ağzını kapa, bir sus da yargı kendi gereğini yerine getirsin ne yapacaksa.”

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver